пошук
Анастасія Абрамова
Автор
пошук
Анастасія Абрамова
Автор
Food Tank розповідає про 12 компаній та некомерційних організацій, які займаються боротьбою з відходами шляхом перероблювання харчових продуктів по всьому світу.
1. Aqua Botanical, Австралія
Розроблена інженером-хіміком доктором Брюсом Камбурісом у 2016 році, Aqua Botanical працює над створенням питної води для боротьби з нестачею води. Компанія добуває, фільтрує та мінералізує воду, яка була використана під час виробництва концентрату соку.
Фото: AquaBotanical.com
2. Krokommer, Нідерланди
Компанія була заснована у 2012 році для порятунку “непривабливих” продуктів, які в іншому випадку були би викинуті. У 2014 році вони випустили лінію вегетаріанських супів із врятованих продуктів. Через рік був відкритий магазин, у якому продавалась продукція, яка мала непривабливий вид, але була все ще їстівною.
3. Matriak Foods, США
Matriak Foods, заснована колишнім виконавчим директором Sylvia Center, Анною Хамонд, у 2018 році, збирає надлишки продукції з ферм та переробляє їх у основи для супів та соусів. Вони прагнуть поставляти здорові продукти з овочів для обслуговування шкіл та лікарень.
4. NETZRO, США
Створена у 2014 році як компанія з перероблення вторинних інгредієнтів, NETZRO співпрацює з великими та дрібними фермерами з метою надання другого життя залишкам харчових продуктів та створення з них інноваційних інгредієнтів. Так вони переробляють шкарлупу яєць на кальцій, а залишки зерна на клітковину та білок.
6. RISE + WINE Brewing Co., Японія
RISE+WINE Brewing Co використовує для перероблення усі продукти, які залишаються після кожного етапу приготування. Наприклад, залишки зерна використовуються для виготовлення граноли та солодощів, що продаються в їхньому загальному магазині.
7. Rubies in the Rubble, Англія
Компанія була створена в 2012 році з метою виготовлення приправ із харчових продуктів, які не були використані для приготування страв. Вони також готують майонез з аквафабою — нутовою рідиною, яка є альтернативою яєць, і яку зазвичай викидають. За їхніми підрахунками, за час свого існування, вони спромоглися врятувати 135 000 кг фруктів та овочів.
8. Sweet Benin, Західна Африка
Вони розробляють сік з кеш’ю, тому що тільки 10% з 127 005 864 кг кеш’ю переробляються у Беніні щороку, що сприяє у свою чергу величезній кількості харчових відходів.
Фото: SweetBenin.com
11. Upcycled Grain Project, Нова Зеландія
Проект використовує зерно, яке постачається від пивоварень з усієї Нової Зеландії, для створення корисних закусок.
12. Wize Monkey, Канада
Організація розробила процес приготування чаю з листя кавового дерева арабіки.
Фото: FoodTank Twitter
Читати ще:
Компанія Nestlé збільшила частку багаторазової пластмаси у своїй продукції
Голандський бренд Jumbo Supermarkten запускає виробництво хліба зі старого хліба
У Британії з’явилась випічка, яку виготовляють з відходів пекарень
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi