12 організацій, які створюють нову їжу з харчових відходів - PostEat

пошук

12 організацій, які створюють нову їжу з харчових відходів
25-09-2020 0 1218


Підприємці багатьох компаній по всьому світу вирішили креативно підійти до розв’язання питання з харчовими відходами — вони перетворюють на смачну та поживну продукцію те, що багато хто вважає сміттям. За даними  Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН 1.3 мільярда тонн їжі викидаються щороку по всьому світу.

Food Tank розповідає про 12 компаній та некомерційних організацій, які займаються боротьбою з відходами шляхом перероблювання харчових продуктів по всьому світу.

1. Aqua Botanical, Австралія
Розроблена інженером-хіміком доктором Брюсом Камбурісом у 2016 році, Aqua Botanical працює над створенням питної води для боротьби з нестачею води. Компанія добуває, фільтрує та мінералізує воду, яка була використана під час виробництва концентрату соку.

 

Фото: AquaBotanical.com

2. Krokommer, Нідерланди
Компанія була заснована у 2012 році для порятунку “непривабливих” продуктів, які в іншому випадку були би викинуті. У 2014 році вони випустили лінію вегетаріанських супів із врятованих продуктів. Через рік був відкритий магазин, у якому продавалась продукція, яка мала непривабливий вид, але була все ще їстівною.

3. Matriak Foods, США
Matriak Foods, заснована колишнім виконавчим директором Sylvia Center, Анною Хамонд, у 2018 році, збирає надлишки продукції з ферм та переробляє їх у основи для супів та соусів. Вони прагнуть поставляти здорові продукти з овочів для обслуговування шкіл  та лікарень.

4. NETZRO, США
Створена у 2014 році як компанія з перероблення вторинних інгредієнтів, NETZRO співпрацює з великими та дрібними фермерами з метою надання другого життя залишкам харчових продуктів та створення з них інноваційних інгредієнтів. Так вони переробляють шкарлупу яєць на кальцій, а залишки зерна на клітковину та білок.

 
Фото: Netzro.us
5. Pure Plus+, США
Pure Plus+ перетворює недосконалі фрукти та овочі на цукрову пудру, яку потім можна додавати у продукти харчування та напої.

6. RISE + WINE Brewing Co., Японія
RISE+WINE Brewing Co використовує для перероблення усі продукти, які залишаються після кожного етапу приготування. Наприклад, залишки зерна використовуються для виготовлення граноли та солодощів, що продаються в їхньому загальному магазині.

7. Rubies in the Rubble, Англія
Компанія була створена в 2012 році з метою виготовлення приправ із харчових продуктів, які не були використані для приготування страв. Вони також готують майонез з аквафабоюнутовою рідиною, яка є альтернативою яєць, і яку зазвичай викидають. За їхніми підрахунками, за час свого існування, вони спромоглися врятувати 135 000 кг фруктів та овочів.

8. Sweet Benin, Західна Африка
Вони розробляють сік з кеш’ю, тому що тільки 10% з 127 005 864 кг кеш’ю переробляються у Беніні щороку, що сприяє у свою чергу величезній кількості харчових відходів.

 

Фото: SweetBenin.com

9. Toast Ale, Англія
Засновник компанії, Трістрам Стюарт, працює над порятунком 24 мільйонів скибок хліба, які щодня викидають в Англії. Надлишковий і непотрібний хліб використовуються замістьсолодового ячменю для приготування пива.
10. Treasure8, США
Ця компанія працює над вирішенням продовольчої безпеки шляхом зменшення глобальних харчових відходів. Вони перенаправляють харчові відходи зі звалищ та створюють з них харчові продукти та інгредієнти.

11. Upcycled Grain Project, Нова Зеландія
Проект використовує зерно, яке постачається від пивоварень з усієї Нової Зеландії, для створення корисних закусок.

12. Wize Monkey, Канада
Організація розробила процес приготування чаю з листя кавового дерева арабіки.

 
 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi