28-30 січня SCA Ukraine відкрила сезон кавових заходів на території !FESTRepublic у Львові - PostEat

пошук

28-30 січня SCA Ukraine відкрила сезон кавових заходів на території !FESTRepublic у Львові
03-02-2025 0 199


У рамках події пройшло 2 національних чемпіонати: з лате-арту та приготування кави в джезві, а також навчально-тренувальний івент Latte-Art Village.

У Чемпіонаті з лате-арту взяли участь 24 учасники. На першому етапі кожен з них мав  приготувати 4 напої: 

  • 2 однакових лате, влитих вільним способом (фрі пур), 
  • 2 однакових дизайнерських лате.

У півфіналі, куди потрапили 12 бариста з найвищими балами, потрібно було представити 1 дизайнерський лате на Арт-барі та приготувати 6 напоїв: 

  • 2 окремі набори лате виконані вільним вливанням, 
  • 1 набір макіато, виконаний вільним вливанням.

У фіналі 6 кращих учасників знову готували напоїв: 

  • 2 набори латте, виконані вільним вливанням, 
  • 1 набір дизайнерських візерунків.

9 суддів чемпіонату оцінювали візуальні атрибути, креативність бариста, контраст малюнків, їхню ідентичність у парах та загальний виступ лате-артистів. 

Переможцем став Артур Кравчук з компанії CLUB KAVY coffee holding (Хмельницький). А друге і третє місце посіли Євген Мазур (Campus Coffee, Custom School, Київ) та Наталія Сус (Drop, Ковель).

Цього року змагання проходили на суперавтоматах Franke, дистриб’ютором яких в Україні є компанія Optima Klassik. А також вперше на національному етапі учасники використовували в тому числі рослинне молоко від Alpro.

Чемпіонат з джезви проводився у два етапи, на кожному з яких учасники готували по два класичних (без використання додаткових інгредієнтів (тільки кава і вода) та авторських напої.

Цьогорічні виступи вразили новими концепціями, інноваційними девайсами та експериментами з інгредієнтами. Новим чемпіоном став Олексій Юркевський із запорізької кав’ярні Besha. Друге місце посів бронзовий чемпіон світу 2024 – Іван Білоусов (Idealist, Київ), а третє – Максим Голубченко (Coffee in Kyiv, Київ).

Уже в червні вболіватимемо за Артура та Олексія на світовому етапі в Женеві.

Паралельно з чемпіонатами проходив також Latte-Art Village, де бариста могли потестувати професійні кавомашини та суперавтомати, «повливати» різне молоко і послухати лекції від професіоналів із лате-арту, представників обладнання та технологів молочного виробництва.

Серед запрошених спікерів були:

  • Тетяна Литвак та Олег Бондарчук з темою “Alpro Barista: історія піонерів рослинної категорії.”
  • Юрій Філіппов — Співзасновник Сoffeemachines.pro, з темою “Якість та доступність обладнання, як ключ до розвитку кавового бізнесу в Україні.”
  • Анна Маковська — технолог Івано-Франківського молокозаводу, з темою “Технологія молока до кави. В чому відмінність.”
  • Костя Стрельников, Чемпіон бариста 2018/2025р з темою “Молоко майбутнього: рослинні тренди в кавовій індустрії. Бонусом була порівняляна дегустація мигдалевого молока від 8 світових виробників.
  • Євген Ричик, амбасадор компанії mr.White: з темою “Молоко з кавою? –  як впливають різні методи поєднання молока з еспресо. Чи варто використовувати техніки поєднання з чемпіонатів у себе на барі. Як підкреслити смак молочних напоїв завдяки посуду”.
  • Руслан Голешов та Артур Костенюк з темою “Суперавтомати — нова ланка сервісу в кав’ярнях. Чому сучасні кав’ярні обирають саме їх?”

 

SCA Ukraine — це український підрозділ світової організації SCA, що об’єднує десятки тисяч кавових спеціалістів по всьому світу (фермерів, трейдерів, бариста, кав‘ярень, обсмажчиків тощо),які працюють під егідою цієї організації та розвивають кавову індустрію у всьому світі.

 

Фото надані SCA Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi