пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
За легендою саме 4 серпня 1693 року (іноді — 1668 року) монах-комірник Дом П’єр Периньйон в абатстві д’Отвільер продемонстрував настоятелю біле вино з тонким ароматом та колючими бульбашками.
Існує думка, що П’єр Периньйон винайшов ігристе вино та все життя вдосконалював його. Йому також приписують фразу «Я п’ю зірки», нібито сказану під час дегустації ігристого вина.
Втім історики вважають, що ігристе вино існувало задовго до П’єра Периньйона. А монах, насправді, шукав шляхи усунення ігристості вина, вважаючи її недоліком. Під час своїх експериментів він вдосконалив технологію асамбляжу білих вин та досяг неабияких результатів в ароматі та смаку.
Згідно з історичними свідченнями вперше технологію виготовлення докладно описав англійський лікар Крістофер Меррет (Christopher Merret). У його записах йдеться про додавання цукру у вино, щоб викликати вторинне бродіння. Зараз згідно з традиційним методом виготовлення шампанського у вино додають солодкий тиражний лікер.
Втім саме 4 серпня стало датою, якою щорічно відзначають «День народження шампанського». Згідно з цією умовною датою у 2020 році шампанському виповнилось 327 років.
Фото: Unsplash / lvmh.com
Читайте також:
Віталі Тетанже очолить Дім шампанських вин Taittinger
«Комітет Шампані» запустив сайт для тих, хто хоче стати експертом з шампанського
Франції випустили кришталевий декантер для вінтажного шампанського
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi