Безалкогольне вино має ті ж переваги для серця, що і звичайне вино - PostEat

пошук

Безалкогольне вино має ті ж переваги для серця, що і звичайне вино
10-09-2021 0 539


Вживання безалкогольного вина покращує здоров’я серця, так само як і споживання невеликої кількості звичайного вина. Дослідження вказують, що користь приходить від винограду, а не від алкоголю. Про це йдеться в повідомленні The Time.

Результати дослідження повинні допомогти розвінчати думку про те, що помірна кількість алкоголю може допомогти уникнути серцевих проблем, сказав доктор Рудольф Шутте з Університету Англії.

За його словами, існує незаперечна користь між споживанням червоного та білого вина та ішемічною хворобою серця.

«Однак це спостерігається лише при ішемічній хворобі серця і ні при яких інших серцево-судинних захворюваннях», — сказав він. Цей зв’язок також спостерігається для безалкогольного вина, тому він припускає, що користь від поліфенолів у вині, а не алкоголю. Поліфеноли, форма антиоксидантів, які містяться у винограді.

Дослідники проаналізували дані 446 439 людей за сім років, щоб подивитися на вплив алкоголю на стан здоров’я. Доктор Шутте сказав, що єдиною виявленою користю для здоров’я є зниження ризику ішемічної хвороби серця через споживання вина, але ця користь була виявлена ​​також у безалкогольному вині. Він сказав, що вживання алкоголю, навіть при низькому рівні, може завдати шкоди здоров’ю.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Clinical Nutrition, низьке споживання пива, сидру та міцних алкогольних напоїв було пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних хвороб, ішемічної хвороби серця, інсульту, раку та загальної смертності.

Попередні дослідження алкоголю та здоров’я виявили J-подібну криву, що вказує на те, що низький рівень споживання алкоголю може бути корисним.

Однак доктор Шутте вважає, що ці дослідження неправильно порівнюються з людьми, які не п’ють.

«У групі тих, хто не п’є, будуть особи, які утримуються від вживання алкоголю через різні наявні причини зі здоров’ям, що робить цю референтну групу напрочуд ризикованою», — сказав він.

Порівнюючи людей з низьким та помірним ступенем споживання з цією «ризикованою» референтною групою тих, хто не п’є, можна помилково вказати, що алкоголь корисний для здоров’я.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi