Борис Джонсон оголосив про відкриття пабів та ресторанів Великої Британії з 4 липня - PostEat

пошук

Борис Джонсон оголосив про відкриття пабів та ресторанів Великої Британії з 4 липня
26-06-2020 0 1089


Період невизначеності для британського бізнесу закінчився — з 4 липня відкриваються заклади харчування та деякі інші підприємства.

У вівторок 23 червня прем’єр-міністр країни Борис Джонсон оголосив про пом’якшення карантину і назвав дату відкриття закладів.

Виступ Бориса Джонсона у парламенті став презентацією тактики та стратегії боротьби країни проти коронавірусу. Чиновник пояснив, що влада врахувала думку бізнесу і змінила правило обов’язкового 2-метрового соціального дистанціонування у закладах на правило «1 метр+». Це допоможе відкритись закладам з невеликим залами, а іншим прийняти більше відвідувачів. За даними Британської асоціації пива та пабів (The British Beer & Pub Association) завдяки правилу «1 метр+» в Англії зможуть відкритись 75% закладів (близько 28 000 пабів). Якби збереглось правило 2-метрової дистанції, то відкритись змогла б тільки третина закладів — близько 12 500.

Відмова від правила 2 метрів вже викликала критику в опонентів Бориса Джонсона. Мовляв, на догоду бізнесу він наражає на небезпеку здоров’я людей. Згідно з новими правилами роботи у пабах заборонені живі виступи музикантів, вживання напоїв стоячи, а гості повинні називати своє ім’я для замовлення. Останнє правило покликане допомогти системі охорони здоров’я відстежувати локальні спалахи вірусу та запобігти другій хвилі Covid-19 у країні. Ця вимога також викликала критику, бо збір та зберігання особистих даних гостей загрожує їх безпеці. Втім влада обіцяє створити безпечну систему збору даних.

Бориса Джонсона також звинувачують, що рішення закрити країну на карантин прийнято ним запізно. Через це країна отримала високий рівень (у трійці лідерів з США та Бразилією) інфікування та смертності від Covid-19.

Фото: Instagram Boris Johnson

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi