Боротьба дає результат: Саша Грей приготувала борщ і зауважила — страва українська - PostEat

пошук

Боротьба дає результат: Саша Грей приготувала борщ і зауважила — страва українська
22-03-2021 0 1862


Акторка, письменниця і музикант Саша Грей опублікувала відео з приготуванням борщу на своєму каналі «Секретний соус». В описі й презентації страви сказано, що вона походить з України.

Своє відео Саша Грей починає з російських слів, — «Привет! Водка! Борщ! Хорошо! Пожалуйста! До свиданья! Как дела?». Для анонсу відео використано портрет Грей у хустці на фоні собору Василія Блаженного у Москві.

Втім, в описі й презентації страви акторка зазначає, що страва походить з України.

Ролик триває 19 хвилин. Грей дає практичні поради — наприклад, пропонує смажити яловичину для борщу на маслі авокадо, «почистити картоплю, але можна і не чистити», як правильно різати капусту і натирати буряк (спойлер: в спеціальній рукавичці). Також акторка плаче, коли ріже цибулю.

Протягом ролика Грей кілька разів попереджає, що у борщу немає єдиного еталонного рецепта і кожна сім’я готує його по-своєму. Саша також пробує борщ свого приготування в кінці. Вона каже, що зазвичай борщ подається зі сметаною і свіжим кропом. Акторка зізнається, що не любить кріп, тому свій борщ вона посипає петрушкою. 

У відгуках до посту на сторінці Саші Грей у фейсбуці свій коментар залишив гастрономічний експерт Євген Клопотенко. Клопотенко зняв фільм про культуру приготування борщу в Україна, а також просував ідею надання борщу статусу нематеріальної культурної спадщини України. 

Нагадаймо, що кулінарна суперечка через борщ почалась у листопаді 2020 року. Тоді офіційна сторінка РФ у твіттері опублікувала перелік улюблених страв росіян. На першому місці опинився борщ.

Офіційна сторінка України зробила ретвіт публікації з коментарем, — «1. Росіянам нарешті дозволили за щось проголосувати. 2. Український борщ переміг».

21 грудня французький ресторанний гід Michelin назвав борщ російським. Після критики експертне видання вибачилось за невдале формулювання.

Про боротьбу за відновлення гастрономічної справедливості написали видання The Washington Post, The New York Times, а американська редакція Esquire була розкритикована за невдалий зворот щодо президента РФ, — «Його пальці пахнуть борщем». Дехто з критиків зауважив, що у даному випадку коректніше було б писати про «запах щів», якщо журнал хотів пов’язати національну страву з лідером країни.

Фото: YouTube

Читайте також:

Юлія-Аврора Огородник та Маріанна Душар напишуть книгу про історію борщу

В український прокат вийшов фільм Євгена Клопотенко «Борщ. Секретний інгредієнт»

Вчений приготував «борщ», який їли у Месопотамії 4000 років тому

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi