Британський шторм: що відбувається з ресторанами, кафе й барами в умовах «другої хвилі» Covid-19 - PostEat

пошук

Британський шторм: що відбувається з ресторанами, кафе й барами в умовах «другої хвилі» Covid-19
30-09-2020 0 581


19 вересня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про початок «другої хвилі» Covid-19 у країні. Власники закладів, які тільки почали працювати тепер з острахом чекають на нові обмеження.

В останні кілька тижнів рівень нових випадків інфікування на Covid-19 у Великій Британії стрімко зростає. Наприклад, 24 вересня стало відомо про 6634 нових випадків за добу. Це стало новим рекордом країни з початку епідемії.

Міністр охорони здоров’я Метью Хенкок (Matthew Hancock) заявив, що сфера гостинності та «соціальне середовище» (припускаємо, що йдеться про звичку збиратися компаніями) стали головними факторами збільшення нових випадків коронавірусу. Але чиновник не підтвердив свої слова статистичними даними й галузь розкритикувала безпідставні звинувачення.

22 вересня уряд оголосив, що для закладів громадського харчування в Англії починає діяти комендантська година. Ресторани, кафе та бари можуть приймати гостей тільки до 22:00. Також у закладах ввели масковий режим — персонал зобов’язали носити маски постійно, а гостям треба закривати рот та ніс між їжею та питтям.

Масковий режим у закладах питань майже не викликав. А ось комендантська година — безліч. Ресторатори не побачили наукового підтвердження необхідності припинити роботу о 22:00. Норма критикувалась, як така, що знизить і без того малу кількість гостей та вдарить по кишенях рестораторів. 

Після обмеження 22:00 годиною заклади «з коліс» запустили нові способи заробітку — сплачують частину замовлення, щоб стимулювати потік гостей, відмовляються від вихідного дня, пропонують гостям їжу та напої з собою, щоб продовжити вечір вдома після 22:00, вводять послугу корк фі або знижують її ціну тощо.

31 жовтня спливає строк державної кампанії зі збереження робочих місць у Великій Британії. Якщо вона не буде продовжена, то це загрожує звільненням 900 000 працівників у сфері гостинності.

Канцлер скарбниці Великої Британії Ріші Сунак (Rishi Sunak) заявив, що уряд розробив нові заходи підтримки. За його словам вони стосуватимуться «життєздатних робочих місць», що здатні забезпечити людей роботою не менше як на 1/3 свого звичайного робочого часу. Ресторатори непокояться, що заклади, які так і не змогли відкритись після локдауну або ті, що ледь-ледь зводять кінці з кінцями можуть залишитись за бортом держпідтримки після 31 жовтня.

Послідовність подій показує, що ситуація у сфері гостинності залежить від динаміки інфікування Covid-19 — зниження темпів дає змогу працювати, збільшення нових випадків зупиняє роботу. Значна частка відповідальності лежить на власниках закладів та гостях — чим ретельніше люди будуть дотримуватись правил епідеміологічної безпеки, тим відносно меншою буде загроза для бізнесу.

Втім, у Великій Британії не всі такої думки — 26 вересня у Лондоні відбулась велика акція протесту проти карантинних обмежень. Її учасники заперечували ефективність державних протиепідеміологічних заходів та тримали в руках плакати на захист прав й свободи громадян.

Фото: Unsplash

Читайте також:

Британський шеф назвав найгіршу помилку гостей у ресторані

Британський ресторанний критик пообіцяв не писати погані відгуки після карантину

Дослідниця: «Заклади Великої Британії можуть відкритись вже завтра без загрози для людей»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi