Чехія оголошує локдаун: обмежується робота сфери послуг та пересування людей - PostEat

пошук

Чехія оголошує локдаун: обмежується робота сфери послуг та пересування людей
21-10-2020 0 675


Уряд Чехії виступ з заявою про запровадження з 22 жовтня жорстких карантинних обмежень. Мета локдауну — стримання стрімке поширення коронавірусу.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Novinky. Міністр охорони здоров’я Роман Примула (Roman Prymula) оголосив, що магазини роздрібної торгівлі та сфери послуг будуть закриті з 6:00 четверга.

Магазини з асортиментом першої необхідності будуть працювати. У ТЦ дозволять працювати тільки продуктовим магазинам, аптекам та іншим закладам, визначені урядом. Гуртові магазини також залишаться відкритими.

Чеський уряд рекомендував роботодавцям організувати роботу співробітників вдома та обмежити прямий контакт з клієнтами.

Пересування людей обмежать, за винятком поїздок на роботу, закупів або допомоги близьким. Лоукдаун діятиме до 3 листопада.

«Ми вирішили вжити заходів, за що перепрошую у всіх. На жаль, склалась ситуації, коли спостерігається різке зростання нових випадків інфікування, а заходи останніх тижнів, не працюють», —сказав прем’єр-міністр Андрій Бабіш (Andrej Babiš) на пресконференції. Чиновник пояснив, що якщо не запровадити локдаун, то на систему охорони здоров’я країни чекає крах 7-11 листопада.

20 жовтня в країні зареєстрували новий коронавірусний рекорд — а добу захворіли майже 12 тисяч людей (11 984), з них понад 1500 — у Празі.

Фото: Unsplash

Читайте також:

Британський шторм: що відбувається з ресторанами, кафе й барами в умовах «другої хвилі» Covid-19

Карантин в Україні продовжили до кінця 2020 року

Держпродспоживслужба: адаптивний карантин у Києві може тривати 1,5 роки

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi