пошук
Анастасія Абрамова
Автор
пошук
Анастасія Абрамова
Автор
Чипси, шоколад та сир можуть характеризуватись чудовим смаком, проте мають жахливий вплив на навколишнє середовище. Під час дослідження, яке проводилось организацією «Which?» (асоціаціація споживачів Великої Британії), було проаналізовано 89 найбільш продаваних фірмових продовольчих товарів у Великобританії, і виявилось, що лише третина (34%) мала обгортку, яку можна було б повністю переробити в домашніх умовах. Серед представників таких продуктів, за версією «Which?», були такі компанії, як Pringles, KitKat та Babybel.
Which? розглянув 10 різних категорій харчових продуктів, включаючи шоколад, газовані напої, чипси, йогурти, сир та хліб. Експерти розкладали обгортки на елементи, зважували їх та оцінювали, наскільки легко можна їх переробити. Результати були приголомшливими. Виявилось, що лише 3% обгортки з під хрустких снеків можна переробити в домашніх умовах.
Фото: Which.co.uk
Стосовно шоколаду, то майже третина не підлягає вторинній переробці. Обгортка KitKat та Bitsa Wispa виявились такими, які зовсім не підлягають вторинній переробці.
Обгортки від різних сирів також знаходяться далеко не на перших позиціях в цьому рейтингу.
Наталі Хітчінс, керівник продуктів та послуг для дому в Which?, заявляє: «Споживачі кричать про бренди, які серйозно ставляться до стійкого способу життя, та про товари, які легко переробити, але для того, щоб відбувався хоч якийсь реальний вплив на покращення навколишнього середовища, виробники повинні забезпечувати можливість їх вторинного використання, а також належне маркування продукції».
Головна фото: Which.co.uk
Читати ще:
Pringles тестує екологічну упаковку
Evian розливатимуть у пляшки з переробленого пластику без етикеток
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi