Цукор, можливо, може призвести до психічних відхилень - PostEat

пошук

Цукор, можливо, може призвести до психічних відхилень
28-07-2021 0 910


Надмірне вживання цукру може стати причиною проблем з психікою. Дослідження опубліковане в Scientific Reports.

Дослідження показали, що фруктоза, що міститься в рафінованому цукрі, стимулює фуражовану реакцію, схожу з пошуком їжі. Така поведінка передбачає імпульсивність, бажання новизни, агресивність і прискорене прийняття рішень.

Вчені припускають, що поява таких відхилень, як біполярні розлади й синдром дефіциту уваги можуть бути пов’язані саме з постійним вживанням цукровмісних продуктів.

Крім цього, цукор може вплинути на ваш настрій. Недавні дослідження показують, що солодкі страви не мають позитивного впливу на настрій. Насправді з часом цукор може мати зворотний ефект, та тільки погіршуватиме настрій.

Також цукор може послабити вашу здатність боротися зі стресом, адже він пригнічує вісь гіпоталамуса надниркових залоз у вашому мозку, яка контролює вашу реакцію на стрес. Це виявили дослідники Університету Каліфорнії.

А в дослідженні за 2017 рік повідомляється, що надмірне споживання цукру викликає дисбаланс певних хімічних речовин мозку. Цей дисбаланс може призвести до депресії і навіть може збільшити довгостроковий ризик розвитку психічного розладу у деяких людей.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi