Для виробників крафтового пива України готують нульову ставку акцизного збору - PostEat

пошук

Для виробників крафтового пива України готують нульову ставку акцизного збору
20-07-2020 0 883


Законодавці підтримали ініціативу «Незалежних броварень України» та подали на розгляд Верховній Раді законопроєкт №3848 у якому пропонують запровадити нульовий акциз для броварень з об’ємом до 2 млн літрів.

Законопроєкт №3848 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо заходів стимулювання економіки України» подано за авторства голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народного депутата Данила Гетманцева.

У тексті законопроєкту пропонується:

«У підрозділі 5 доповнити пунктом 293.6 такого змісту: «293.6. Тимчасово до 31 грудня 2021 року виробники пива (код згідно з УКТ ЗЕД 2203 00) з обсягом виробництва до 2 000 000 літрів на рік застосовують ставку акцизного податку 0 гривень за 1 літр пива із солоду (солодове)».

У дописі на сторінці «Незалежних броварень України» сказано, що у разі прийняття законопроєкту пільги відкриють «друге дихання» для розвитку малих незалежних броварень, які постраждали під час пандемії Covid-19. Також це перший прецедент, коли для малих виробників пива визначені межі в 2 млн літрів на рік. Поки що це не відображається на градації ліцензії на оптову торгівлю, але автори допису впевнені, що з часом і це питання буде вирішено.

Далі пряма мова:

«Гарна новина для крафтового пивного руху в Україні. Ініціатива Незалежних броварень України знайшла віддзеркалення в поданому на розгляд до ВР законопроекті #3848.

Згідно запропонованому законопректу, тимчасово до 31 грудня 2021 року виробники пива з обсягом виробництва до 2 млн л на рік застосовують ставку 0 гривень за 1 л пива із солоду (солодове)

Важливою рисою є той факт, що крафтові виробники нарешті були почуті, а зазначені пільги до 2 млн. літрів на рік для малих незалежних пивоварень наближають нас до європейських норм. Ці пільги відкриють «друге дихання» для розвитку малих незалежних пивоварень, які понесли значні втрати під час пандемії COVID-19.

Сплати по акцизному податку, що залишаться на пивоварнях, підуть на розвиток виробництва та створення нових робочіх місць. Це означає, що доброго пива в Україні має стати ще більше.

Вперше за роки незалежності для малих виробників пива визначені межі в 2 млн. літрів на рік. Поки що це не відображається на градації ліцензії на оптову торгівлю, але ми впевнені, що з часом і це питання буде вирішено». 

Фото: Unsplash

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi