Дослідження: чоловікам варто обмежитись одним келихом пива або вина в день, щоб жити довше - PostEat

пошук

Дослідження: чоловікам варто обмежитись одним келихом пива або вина в день, щоб жити довше
24-07-2020 0 697


Міністерство сільського господарства США (USDA) опублікувало рекомендації для федеральної стратегії харчування на наступні п’ять років. Автори радять чоловікам зменшити споживання алкоголю.

Звіт на 835 сторінок підготовано консультативною радою з 20 експертів у царинах харчування та охорони здоров’я.

У частині D, розділу 11 звіту йдеться про споживання алкоголю. Раніше у подібних звітах чоловікам рекомендували не більше двох алкогольних напоїв на день (один напій — пляшка пива, келих вина або 50 г лікеру), а жінкам не більше однієї такої порції. Зараз автори звіту закликають чоловіків та жінок не перевищувати однієї порції на день.

Раніше автори звіту припускали, що споживання алкоголю може покращити когнітивні функції людей у похилому віці. Зараз у рекомендаціях йдеться про те, що людям не варто вживати алкогольні напої з розрахунком на покращення свого здоров’я.

Серед інших рекомендацій йдеться також про позитивний вплив на здоров’я людини триразового харчування (на відміну від дворазового), про необхідність зменшення споживання цукру та збільшення споживання продуктів сталого сільського господарства.

Коментатори звіту у ЗМІ дають йому позитивні оцінки за актуальність, але сумніваються, що рекомендації отримають практичне застосування.

У 2015 році аналогічний звіт також містив прогресивні поради, але вони були проігноровані на федеральному рівні.

Фото: Unsplash

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi