Дослідження: людству знадобляться ще 7 таких планет, як Земля, щоб прогодувати себе - PostEat

пошук

Дослідження: людству знадобляться ще 7 таких планет, як Земля, щоб прогодувати себе
24-07-2020 0 726


Якщо до 2050 року весь світ харчуватиметься, як країни «великої двадцятки» (G20), то людству знадобляться ще сім таких планет, як Земля, щоб прогодувати себе. До такого висновку дійшли автори доповіді з глобальних трендів харчування організації EAT.

Апетит на 7 планет

У доповіді прогнозується, якщо до 2050 року весь світ харчуватиметься, як країни «великої двадцятки», то це перевищить допустимі норми викиду парникових газів на 263% і тоді людству знадобиться сім таких планет, як Земля, щоб прогодувати себе.

Лише Індія та Індонезія мають тип харчування, яких не виходить за межі ресурсів планети

Серед країн G20 лише населення Індії та Індонезії харчуються в межах можливостей планети. Головне завдання країн найближчим часом — не вийти за ці рамки.

Їжа та тип харчування — ключ до розв’язання проблеми зміни клімату

Вуглецеві викиди харчової промисловості є ключовим фактором, який впливає на виконання Паризької кліматичної угоди 2015 року. Окрім викидів вуглецю виробництво їжі загрожує місцевим екосистемам, веде до шостого масового вимирання видів та впливає на сталість всіх систем життя на Землі.

Флекситаріанство може скоротити на 40% витрати на зменшення викидів вуглецю у світі

У доповіді сказано, що збільшення споживання фруктів, овочів, бобів та горіхів на противагу зменшення споживання м’яса та молока стать найважливішими кроками у зменшенні викидів вуглецю у країнах G20. Для цього навіть не потрібно повністю переходити на вегетаріанство. Флекситаріанська дієта дасть можливість зменшити до 40% витрати на скорочення викидів вуглецю у світі.


США, ЄС, Австралія та Аргентина — головні осередки типів харчування зі значними викидами вуглецю

З усіх країн G20 саме США, ЄС, Австралія та Аргентина повинні зіграти ключову роль у зменшенні споживання харчів, які призводять до великих викидів вуглецю. Йдеться про молочні та м’ясні продукти.

Перехід на стійкі типи харчування врятую життя 11 млн людей щорічно

Скорочення споживання молока та м’яса у країнах «великої двадцятки» вивільнить кошти на стримування викидів вуглецю та спрямує їх у країни з проблемами бідності та голоду. Потенційно стійкі типи харчування можуть врятувати до 11 млн людських життів щорічно.

Політики повинні впливати на формування нових правил у сфері харчування

Автори доповіді стверджують, що харчові звички людей здійснюють колосальний вплив на планету. Політики і уряди країн можуть докластись до розв’язання проблем клімату шляхом розпоряджень, які покликані зберегти здоров’я людей та екологічну стійкість.


Викиди вуглецю харчової промисловості у країнах «великої двадцятки» до 2050 року треба скоротити наполовину

За умови скорочення на 50% викидів вуглецю харчової промисловості на одну людину у країнах G20 є шанс забезпечити здоровим харчуванням 10 млрд людей на планеті.

Фото: eatforum.org

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi