Французькі винороби відновлять експорт шампанського в Росію - PostEat

пошук

Французькі винороби відновлять експорт шампанського в Росію
14-09-2021 0 956


Об’єднання виробників французького шампанського Comite Champagne вирішило скасувати свою рекомендацію про припинення поставок алкогольної продукції в Росію, повідомляє BFM TV. Комітет закликав виробників призупинити поставки в липні — на тлі розбіжностей з російською владою з приводу поняття «шампанське».

«Скасування призупинення експорту є мірою відновлення миру, яка підсилює наше бажання не звертатися до Світової організації торгівлі. Ми будемо поважати новий закон», — заявив співголова комітету Жан-Марі Барильєр. 

За його словами, комітет також не хоче ставити в незручне становище російських клієнтів і споживачів в міру наближення новорічних свят.

Він розповів, що приблизно 95% виробників шампанського припинили постачання до Росії після введення нового закону.

«Виробники шампанського продають на російському ринку близько 1,5 мільйона пляшок, що становить 0,5% від загального ринку. Проте це іміджевий ринок, де шампанське коштує досить дорого», — додав Жан-Марі Барильєр.

Спеціалізоване видання Terre de Vins пише, що, нове російське законодавство не змушує виробників шампанського змінювати фронтальні етикетки на пляшках. На них як і раніше буде вказано слово «Champagne». Водночас на контретикетках замість терміна «шампанське» повинні з’явитися слова «ігристе вино» і «регіон Шампань, Франція».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi