Гастрономічна лабораторія Рене Редзепі створила джин з дистильованих червоних мурах - PostEat

пошук

Гастрономічна лабораторія Рене Редзепі створила джин з дистильованих червоних мурах
07-09-2020 0 631


Данська компанія Nordic Food Lab має серед свого доробку джин, розроблений спільно з ґуральнею Cambridge Destillery. Особливість напою Anty Gin у сировині — до його складу входять червоні лісові мурахи.

Мурах обрали для виробництва, бо вони мають специфічний цитрусовий смак. Смак походить від мурашиної кислоти, якою комахи пирскають у разі небезпеки.

Червоних мурах збирають у лісах графства Кент у Великій Британії. Комах занурюють у спирт, який потім дистилюють. Кожна пляшка містить есенцію близько 62 червоних мурах. Також до напою додають ялівець та кропиву.

Пляшки оформлені етикетками, що видрукувані на машинці 1924 року. До кожної пляшки напою покупець отримує концентрований дистилят з мурах, щоб відчути унікальний аромат або підсилити цитрусові ноти джину.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от the ginfluencers (@the_ginfluencers_uk)

У 2015 році джин назвали інноваційним напоєм року та нагородили премією World Beverage Innovation Awards 2015. Пляшка Anty Gin коштує £220 (8 000 грн).

Компанія Nordic Food Lab заснована у 2008 році данським шеф-кухарем Рене Редзепі. Лабораторія покликана об’єднати науку й гастрономію для створення нових смаків та продуктів.

Фото: Cambridge Distillery

Читайте також:

У Британії з’явився джин, створений штучним інтелектом

Дегустація українських джинів, абсентів та настоянок Independent Craft від Асоціації крафтових дистиляторів України

У Шотландії випустили джин з ароматом копченого лосося

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi