Гід Michelin нагородив зірками найкращі ресторани Кіото, Осаки й Окаями 2021 року - PostEat

пошук

Гід Michelin нагородив зірками найкращі ресторани Кіото, Осаки й Окаями 2021 року
08-10-2020 0 503


У 12-му японському виданні гіду Michelin Кіото та Осакою згадується 265 заклади у Кіото та 222 заклади в Осаці. Вперше у гід додано новий регіон Окаяма, а також використано відзнаку сталого розвитку Green Star.

Найкращі ресторани Кіото, Осаки й Окаями 2021 року назвав виконавчий директор компанії Nihon Michelin Tire Co., Ltd Поль Перрініо (Paul Perriniaux). 

Також японські ресторани вперше оцінювались за критеріями відзнаки сталого розвитку Green Star («Зелена конюшина»). У гіді згадані й ті заклади, які не отримали таку відзнаку, але роблять успіхи на шляху до сталої гастрономії.

У Кіото ресторани Kikunoi Honten та Hyotei отримали три зірки 12-й рік поспіль. Обидва заклади отримали й «Зелену конюшину».

19 двозіркових ресторанів Кіото відзначені «Зеленою конюшиною». У категоріях однозіркових ресторанів з’явилось 13 нових закладів.

Найяскравіші новачки — це Cainoya, де роблять акцент на техніці су-від та не прив’язуються до східної чи західної кухонь, а також заклад Lurra °, де використовують дрова, працюють з технікою ферментації для створення страв скандинавської кухні.

106 закладів Кіото отримали відзнаку вдалого співвідношення «ціни-якості» Bib Gourmands. Нові відзнаки отримали заклади у категоріях «карі» та «удон». Ще 5 ресторанів отримали «Зелену конюшину» та 15 ресторанів були відзначені, як такі, що роблять успіхи на шляху до сталої гастрономії.

Нові зіркові заклади Кіото у гіді Michelin:

一乗寺 乃り英 Ichijoji Norihide

CAINOYA

京、静華 Kyo Seika

祇をん かじ正 Gion Kajisho

山荘 京大和 Sanso Kyoyamato

下鴨茶寮 Shimogamo Saryo

鮓 はやし Sushi Hayashi

TAKAYAMA

鳥さき Torisaki

のぐち継 Noguchi Tsunagu

ベルロオジエ Velrosier

悠々 Yuyu

ルーラ Lurra°

В Осаці три тризіркових ресторани зберегли свій статус, а заклад Kashiwaya отримав ще й «Зелену конюшину» за сталий підхід до місцевих овочів та збереження морських ресурсів. 12 закладів Осаки відзначили двома зірками Michelin і 7 нових закладів отримали одну зірку. Організатори звертають увагу, що у 10 ресторанах Осаки з однією зіркою та відзнакою Bib Gourmand шеф-кухарями працюють жінки.

Нові зіркові заклади Осаки у гіді Michelin:

イデアル ビストロ Idéal Bistro

鮨 悠伝 Sushi Yuden

炭火割烹 いしい Sumibi Kappo Ishii

東茶屋 なかむら Higashichaya Nakamura

幽玄 Yugen

ラ・ベカス La Bécasse

ラ ルッチョラ La Lucciola

Фото: Facebook / LURRA

Читайте також:

Що робить страву великою — відповідають інспектори Michelin

Найкраща шефиня світу Ана Рош здобула для Словенії дві зірки Michelin

«Зелене окозамилювання»: шеф-кухар розкритикував нову відзнаку сталого розвитку від Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi