Гід Michelin вперше оцінив ресторани нового регіону Окаяма у Японії - PostEat

пошук

Гід Michelin вперше оцінив ресторани нового регіону Окаяма у Японії
09-10-2020 0 697


У 2020 році департамент гіду Michelin у Японії вперше оцінював заклади міста й префектури Окаяма. Інспектори відзначили 204 заклади, які досягли успіхів у кулінарії й ресторанній справі.

Три зірки не отримав жоден заклад нового регіону. Дві зірки отримав ресторан японської кухні Kuikiri Ryori Happo у місті Окаяма, де використовують такі інгредієнти, як водорості та різні види солі для приготування страв.

Також дві зірки надано закладу суші Sushi En, де готують суші з риби Внутрішнього Японського моря.

Одну зірку Michelin отримали 10 ресторанів японської кухні, три заклади суші, три ресторани італійської кухні, один ресторан китайської кухні, один ресторан французької кухні.

Заклади регіону Окаяма, які отримали одну зірку Michelin у 2020 році:

• Aoi あおい
• Ajisobo Mugi 味創房 麦
• Acca アッカ
• Uosho 魚祥
• Essere エッセレ
• Oryori Sugi 御料理 椙
• Kaiseki Shoichiro 懐石 昇一楼
• Kashirajima Restaurant Cucina Terada 頭島レストラン クチーナ テラダ
• Kurashiki Ichie 倉敷 一会
• Shoun 祥雲
• Hasunomi はすのみ
• Bricole ブリコール
• Honami 穂浪
• Matsuzushi 松寿司
• Yamazato 山里
• Yamamoto 山もと
• Rakushunsai Sato 楽旬菜 佐とう
• Lionni レオーニ

Серед однозіркових закладів виділяють ресторан італійської кухні Kashirajima Restaurant Cucina Terada у місті Бідзен у префектурі Окаяма.


Заклад відкрили у партнерстві з місцевою владою, щоб пожвавити місцеве рибальство та привернути увагу туристів. За участь у розбудові місцевої громади та рух у бік сталого розвитку заклад отримав відзнаку «Зелена конюшина» від Michelin.

Загалом «Зелену конюшину» отримали вісім ресторанів нового регіону. Ще шість були відзначені інспекторами, як такі, що роблять значні кроки до сталої гастрономії. Це заклади, де вирощують власні овочі та злаки, скорочують відходи, компостують сміття, використовують локальні продукти та піклуються про екологію.

Автори гіду Michelin звертають увагу на те, що багато ресторанів Окаяма зараз зосереджені на роботі з місцевими стравами на основі риби й морепродуктів Внутрішнього Японського моря — сардин, японської королівської макрелі, устриць, креветок, восьминогів. Приготування різних страв з восьминогів (Octopus Cuisine) дебютує у гіді, як новий вид кухні.


Відзнаку вдалого співвідношення «ціна-якість» Bib Gourmand отримали 28 закладів Окаяма, які охоплюють 12 різних типів кухні.

Фото: Instagram / kuikirihappou

Читайте також:

Гід Michelin нагородив зірками найкращі ресторани Кіото, Осаки й Окаями 2021 року

«Мішлен» позбавив всіх трьох зірок ресторан The Araki у Лондоні

Корейський шеф подав до суду за згадку його ресторану в гіді «Мішлен»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi