Ігристе вино: зібрано та дозріло в темряві - PostEat

пошук

Ігристе вино: зібрано та дозріло в темряві
19-10-2020 0 589


Словенське вино з торговою маркою ‘Untouched by Light’, за твердженням виробника Радгонське Горіце, є першим у своєму роді. Ігристе вино виготовляється таким способом в Словенії вже продовж 168 років.

Фото: Untouched by light website

Словенський виробник черпав натхнення з дослідження, яке було проведене в 1989 році професором Емерітою Енн С. Нобл про вплив флуоресцентного світла на ігристе вино та його базу. Різні наукові дослідження показали, що ультрафіолетові промені сонця або штучні лампи можуть притупити яскраві фруктові аромати і додати неприємні ноти, такі як гнила капуста, яйця або мокра шерсть. Виробляючи ігристе вино з мінімальним впливом світла, виробник прагне «максимально зберегти оригінальні ароматичні компоненти у вині».

Для того, щоб вина менше контактували зі світлом, урожай збирають вночі в окулярах нічного бачення. Під час транспортування виноград вкривають брезентом. «Окуляри нічного бачення допомагають під час кожного етапу збору, оскільки ви можете бачити все. Однак  до них потрібно звикнути», — заявила Клавдія Тополовец Шпур, винороб  ‘Untouched by Light’. Вона також зазначає, що інколи працівникам доводиться покладатись на свої органи чуття під час ремюажу та дегоржажу в підвалі.

Фото: Untouched by light website

Вино розливають у пляшки, виготовлені з «99,8% чорного скла». Далі воно дозріває  у темряві в 166-річному підвалі маєтку, розташованому в природних печерах. Перед тим як імпортувати пляшки, їх закривають вакуумом у чорну фольгу.

Фото: Untouched by light website

Читати ще: 

Пішов з життя відомий австралійський винороб українського походження Тарас Охота

Английское вино: мировой бестселлер, о котором ничего не знают дома

Відкриття у Лондоні першого бару з оранжевим вином

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi