Ірина Титарчук поділилась інсайтами від участі у конференції Farm to Fork Europe - PostEat

пошук

Ірина Титарчук поділилась інсайтами від участі у конференції Farm to Fork Europe
30-06-2022 0 670


Ірина Титарчук, виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі — ITFC», розповіла у Facebook три інсайти від участі у конференції Farm to Fork Europe, яку організували New Ag International та European Biostimulants Industry Council (скорочено — EBIC).

Інсайти Ірини Титарчук від участі у конференції Farm to Fork Europe:

  1. Майже всі спікери згадували мегатренди та глобалізаційні процеси. І це не може не тішити, адже знання про кліматичні зміни, динаміку демографії, геополітику впливають на прийняття рішень як на макрорівні, лідерами країн, так і на рівні бізнесу. Аналітику цих трендів треба «читати» як книжку на ніч.
  2. Аграрний сектор та виробники впевнено крокують в інновації та високі технології вирощування та виробництва продукції. Конкуренція виробництва таких рішень висока, як і конкуренція серед покупців. Компанії ЄС конкурують із такими рішеннями із компаніями інших країн, і акценти на співвідношенні ціна якість – уже не працюють. Споживачі хочуть на додаток до цього – гнучкості в прийнятті рішень і швидкого ефекту від застосування технологій. Тут є простір для нового, в тому числі і для українських компаній.
  3. Нетворкінг і партнерство. Важливі речі і на рівні учасників конференції (всі ми втомились від онлайн-нетворкінгу в ковід), і на рівні бізнесу (один в полі не воїн). За її словами, це розвивають і активно підтримують. 

“Модератор нашої панельної дискусії What does «food for all» mean in Europe today?  запитав «Чи готовий український бізнес до вступу в ЄС?». 

Моя відповідь була «Так». 

Ми до ЄС готуємось уже досить довго і активно, набагато успішніше ніж до ковіду чи війни. Хоча викликів і перепон на цьому шляху буде багато,  впевнена, що малими кроками ми дійдем до великої мети. Українські компанії адаптуються і про нашу продукцію дізнається ще більше споживачів із зарубіжних країн. 

Тому і побажала Європі не боятись змін, а be brave like Ukraine”, — розповіла виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі — ITFC».

Фото: Facebook Iryna Tytarchuk

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi