Кабмін ініціював запровадження штрафів за порушення масочного режиму. Покарання для закладів — до 5100 грн - PostEat

пошук

Кабмін ініціював запровадження штрафів за порушення масочного режиму. Покарання для закладів — до 5100 грн
02-07-2020 0 960


1 липня Кабінет міністрів України ініціював запровадження штрафів за перебування громадян без масок у громадських місцях. Ініціатором норми став міністр юстиції Денис Малюська.

«Законопроєкт встановлює спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України. Відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення та окремо — відповідальність юридичних осіб — власників відповідних будинків, споруд, громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати таких громадян у вказані приміщення лише за наявності відповідних масок. Встановлюємо відповідальність за це», — заявив на засіданні уряду міністр юстиції Денис Малюська (Пряма мова на 30 хв трансляції).

2 липня під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що відповідний законопроєкт буде передано до Верховної Ради.

«Учора на засіданні уряду був схвалений законопроєкт, який буде передано до Верховної ради, щодо внесення змін у Кодекс про адміністративні порушення. Він регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок… Для фізичних осіб передбачено штрафи від 170-ти до 255 грн. Для власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів, якщо вони не дотримуються встановлених карантинних вимог й не слідкують за дотриманням маскового режиму у відповідних приміщеннях, штраф становитиме від 3 400 грн до 5 100 грн», — розповів міністр.

Фото: Rawpixel
Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi