пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Протягом останніх трьох років мандрівники приїздили в невелике містечко Паломбара-Сабіна, що знаходиться приблизно в годині їзди на північ від Риму, щоб зробити пасту з італійської бабусею Нонною Неріна. Це почалося з того, що її онучка Кьяра Ніколанті створила сторінку на сайті Airbnb з пропозицією взяти участь у приготуванні пасти. Ідея отримала величезний успіх і до приготування долучились інші бабусі в селі, щоб впоратися з великим потоком туристів.
З початком спалаху пандемії COVID-19, вся Італія пішла на карантин і майстер-класи були скасовані. Онучка Нонни вирішила використати сучасні технічні можливості та організувала онлайн майстер-класи під назвою «Nonna Live». Ніколанті відправляє всім учасникам простий список інгредієнтів і інструментів, які знадобляться в процесі приготування локшини. Після цього групі призначають час, в яке буде проведено онлайн-урок. Ніколанті проводить заняття по буднях, а Нонна, якій 84 роки, приєднується до неї вихідними.
«Може здатися, що паста — це всього лише паста. Але для італійців, як і для багатьох інших національностей, саме спільний прийом їжі є символом об’єднання. Приготування макаронів дозволяє провести час з близькими, ви ділитеся своїм досвідом і знаннями. Процес дозволяє сповільнитися і вдосталь насолодитися моментом. Нагородою за працю є сімейна вечеря, коли всі збираються за столом. Цю атмосферу складно передати через відео чат, але немає нічого неможливого», — зазначає Ніколанті.
Кулінарні майстер-класи «Nonna Live» є не просто відеоінструкцією, а інтерактивом. Незалежно від того, чи готуєте ви з Ніколанті або з Нонною, під час уроку буде багато спілкування, розмов, пісень і навіть танців. Це, перш за все, живе людське спілкування, а не майстер-клас у звичному розумінні. Кожен майстер-клас триває близько 2 годин, а його вартість становить 50 доларів.
Читайте також:
Ресторан GRANO продовжує доставляти своїм клієнтам їх улюблені страви
«Нет дорогого пива, есть пиво недооцененное»: рассказывает народный дегустатор Андрей Юраго
Харків’янин зварив пиво на кока-колі
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi