Кінець монополії: Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту - PostEat

пошук

Кінець монополії: Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту
05-08-2020 0 1109


Міністерство фінансів видало перші ліцензії на виробництво спирту іншим державним заводам. За словами в. о. директора держпідприємства «Укрспирт» Сергія Блескуна наступним кроком реформи стане приватизація виробничих майданчиків «Укрспирт».

У дописі йдеться про перебіг демонополізації спиртової галузі та перші результати реформи. Зокрема Сергій Блескун розповів, що з видачею перших ліцензій на виробництво спирту іншим заводам монополія «Укрспирту» закінчилась. Автор прогнозує, що кількість клієнтів держпідприємства зменшуватиметься, тому необхідна приватизація заводів.

Далі пряма мова:

«Ринок спирту в Україні змінився. Вже місяць, з 1 липня ДП “Укрспирт” більше не монополіст. Мінфін видав ліцензії на виробництво спирту іншим заводам. Це великий крок для галузі та певні зміни для Укрспирту.

Зокрема,поступово кількість наших клієнтів зменшуватиметься. Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок

Однак затягувати з приватизацією Укрспирту не можна. Це буде рівносильне тому, що заводи Підприємства стануть непотрібні. Цей варіант подій для мене є неприпустимий. Тому ще раз наголошую на необхідності найшвидшої приватизації об‘єктів (виробничих площадок) ДП “Укрспирт”! І тут ми на одній хвилі з професіональною та потужною командою Фонда державного майна України та Міністерства Економічного розвитку та торгівлі. Вони — великі майстри своєї справи.

У зв’язку з демонополізацією зараз також важливий контроль за об’ємом виробництва і реалізації спирту зі сторони держави. Раніше ми зводили всі обсяги реалізації, бачили, хто скільки реалізовує спирту як по нашим, так і по іншим заводам, по покупцям, але зараз такої можливості у нас нема. Ми не монополісти , ми тепер одні з… Ринок без монополії! Рухаємось в прогнозовано нових умовах, наближуємо приватизацію. Слідкуйте за позитивними новинами, вони скоро».

Фото: Укрспирт

Читайте також:

Дегустація українських джинів, абсентів та настоянок Independent Craft від Асоціації крафтових дистиляторів України

Скасування державної монополії в Україні може стати реальністю

В США створили першу еко-горілку з викидів CO₂ у повітрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi