Клопотенко представляв Україну на саміті шефів ЄС - PostEat

пошук

Клопотенко представляв Україну на саміті шефів ЄС
12-05-2022 0 424


Український шеф-кухар Євген Клопотенко представляв Україну на саміті шефів ЄС, який відбувся у Франції. Про це він написав у Facebook.

“Отже, Україна вже починає сприйматися як член ЄС. Цілком можна відносити до маленької перемоги і вважати, що євроінтеграція відбувається. Головна тема: гастрономічна дипломатія. Через такі штуки я можу локально створювати для України підтримку. Логіка така: якщо вдається пролобіювати борщ європейським шефам і показати, що це круто, то вони потім кажуть про нього у себе на місцях, люди інших країн дізнаються та куштують, і так українська культура поширюється світом через їжу”, — написав він.

За словами Клопотенка, його участь погоджували з адміністрацією Макрона, тому подія дійсно важлива і серйозна.

“Самміт шефів ЄС — це дипломатія на гастрономічному рівні. Концепція наступна: їжа — це частина культури. І через національну кухню можна і треба говорити про свою країну. Якщо коротко, їжа за одним столом з політикою у всіх сенсах”, — додає український шеф-кухар.

Клопотенко виступав на саміті разом з шефом президента Естонії, кондитером президента Франції, шефом принца Монако та шефом герцога Люксембурга. Тому форум дійсно важливий і дійсно про дипломатію. 

“На панельній дискусії я пояснив дві речі. По-перше: чому між Україною та порєбріком миру бути не може, і що там проблема не в путіні, а в народі. По-друге: чому українська гастрономія готова до того, щоб бути вписаною у світовий порядок денний. В аргументації використовував:

— історію української їжі

— її сучасний рівень: те, що наразі ми маємо багато гідних і унікальних продуктів та технік, якими володіють українськи шефи і можуть цим ділитися зі світом

— так, про нас мало що відомо, але у цьому наша фішка

— український чорнозем — зе бест”, — підсумовує Клопотенко.

Фото: Facebook Євген Клопотенко 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi