«Король морепродуктів» у Hyatt Regency Kyiv: бостонський лобстер на терасі Bar On 8 - PostEat

пошук

«Король морепродуктів» у Hyatt Regency Kyiv: бостонський лобстер на терасі Bar On 8
01-08-2021 0 3309


Хтось асоціює літо з сезонними фруктами, для когось літо смакує освіжаючим морозивом, а для прихильників морського відпочинку літо пахне солоним бризом та свіжими морепродуктами. Ніжні морські гребінці, французькі та ірландські устриці, тигрові креветки та кальмари прикрашають будь-яку вечерю, але зіркою столу завжди стає «король морепродуктів» лобстер.

Увесь серпень в одному з кращих готелів української столиці Hyatt Regency Kyiv на вас чекає special menu — бостонський лобстер на грилі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Якщо ви бажаєте лобстера, проте знаходите в меню тільки омара — сміливо замовляйте, тому що це один і той самий продукт. Єдина відмінність лобстера від омара в мові походження назви: англійці і все англомовні народи називають цього ракоподібного словом «lobster» (лобстер), а носії німецької мови «hammer» (омар).

Цікаві факти, про які ви не знали. Сьогодні в це просто неможливо повірити, що колись лобстер вважався їжею бідняків і його часто використовували як наживку для лову риби. Потім лобстер став їжею прислуги — на початку XVIII століття відбувся цікавий судовий процес, на якому прислуга скаржилася на жорстоке поводження господарів. Одним з аргументів було те, що прислугу занадто часто годували лобстерами. І суд виніс спеціальну постанову — в меню вони можуть бути не частіше трьох разів на місяць. Лобстер почав втрачати свою негативну репутацію і завоював популярність в 1880-х роках — посприяли цьому залізничні компанії. Лобстерів стали включати в меню вагонів-ресторанів в тих штатах, у яких не було виходу до океану, особливо в Бостоні та Нью-Йорку. Це призвело до збільшення обсягів видобутку, здорожчання лобстерів та їх переходу до категорії «делікатесів».

М’ясо лобстера використовується для приготування великої кількості страв у багатьох національних кухнях. Так, у Франції люблять пончики з начинкою з лобстерів. В Японії м’ясо лобстера — один з основних інгредієнтів для гедза і суші. Його також тушкують з додаванням часнику й імбирного кореня. В Іспанії з нього готують паелью, а в Італії лазанью.

Лобстерів тушкують, смажать, відварюють, готують на грилі. Різноманітність страв і способів приготування лобстерів пояснюється тим, що в них їстівне практично все: від м’яса в хвостовій частині і клешнях до панцира, крихти якого використовують в якості ароматної спеції.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Спробувати ніжне м’ясо лобстера запрошують в руфтоп бар-ресторан Bar On 8. Розташований на 8 поверсі одного з найкращих п’ятизіркових готелей міста Hyatt Regency Kyiv, Bar On 8 відкриває неповторну панораму на історичну частину Києва з його основними культурними пам’ятками — Софійським та Михайлівським Соборами. У теплу пору року тераса Bar On 8 одне з кращих місць відпочинку в столиці — витончені коктейлі, довершені страви та приголомшливий краєвид чекають на гостей щодня. Тут можна розпочати сніданком свій ідеальний вихідний або святковий день, пообідати стейком із філе яловичини тендерлоін та повечеряти з келихом шампанського та легкими азійським закусками.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Гастрономічним відкриттям серпня в руфтоп-ресторані Bar on 8 стане цілий бостонський лобстер на грилі з маслом кафе де парі (2800 горн/400 г, 3200 грн/600 г). До вишуканого морепродукту ви можете обрати овочі гриль, броколі гриль або листя салату з томатами чері на гарнір та доповнити страву шафрановим соусом айолі або топленим вершковим маслом з травами. Підкреслити м’ясо лобстера варто келихом шампанського за ексклюзивною ціною — обирайте Champagne Veuve Clicquot La Grande Dame Brut 2004 (1600 грн/150 мл) або Champagne Moet & Chandon Brut Imperial (800 грн/150 мл) та смакуйте життя на повну!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Незабутні емоції та гастрономічні враження чекають в Hyatt Regency Kyiv (вулиця Алли Тарасової, 5) — для бронювання і за додатковою інформацією звертайтеся за номером телефону: +380445811234.

Текст: PostEat / Олена Степаненко

Фото: Hyatt Regency Kyiv

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi