«Криму їм мало»: боротьба за український борщ вийшла на міжнародний рівень - PostEat

пошук

«Криму їм мало»: боротьба за український борщ вийшла на міжнародний рівень
15-10-2020 0 1836


Ініціатива України домогтися для культури борщу статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО викликала обурення у РФ та привернула увагу світової преси.

Нагадаймо, що 6 жовтня Міністерство культури та інформаційної політики України анонсувало включення культури приготування борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

У дописі сказано, що це важливий крок в межах підготовки номінації культури приготування борщу до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Одними з ініціаторів закріплення офіційного статусу борщу стала Громадська організація «Інститут культури України».

До процесу долучився популяризатор української їжі й громадський діяч Євген Клопотенко.

Згодом у виданні «Російська газета» — офіційному друкованому органі Уряду Російської Федерації вийшов матеріал «Чей суп будет». У тексті намір України номінувати борщ до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО названо «новим приводом для скандалу». Українські коментатори відповіли у соцмережах, що авторам матеріалу вочевидь «мало Криму, тепер їм потрібен ще й наш борщ».

На кулінарні дебати звернуло увагу британське видання The Times. На його сторінках опубліковано матеріал Knives come out in the battle of borscht. У статті журналіст видання у Москві Марк Беннеттс (Marc Bennetts) намагається зрозуміти першопричини «битви за борщ» й наводить цитату російського кухаря Станіслава Філімонова, — «Суперечка безглузда. Головне, щоб було смачно».

Фото: Вікіпедія

Читайте також:

Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України

Українська національна страва «Борщ» була улюбленою стравою принцеси Діани

Borscht is Ukrainian. Журналу Esquire вказали на гастрономічну помилку

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi