Кулінарні дива на тарілці: Євген Клопотенко та Ольга Мартиновська поєднали Україну та Францію - PostEat

пошук

Кулінарні дива на тарілці: Євген Клопотенко та Ольга Мартиновська поєднали Україну та Францію
05-02-2020 0 2049


Відомий кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко разом із Ольгою Мартиновська (переможець третього сезону «МастерШеф», а наразі суддя проекту «МастерШеф. Професіонали на «СТБ») під час званої вечері у «100 років тому вперед» спромоглись поєднати Україну та Францію на одній тарілці.

«Ми робили лише дивності. Бріош з грибним конфітюром залили качиним бульйоном та засипали сиром. Подавали його разом з велюте та кацибуші (стружка сушеного тунця). Я заливав сиру рибу гарячим воском, який за 15 хвилин доводив її до готовності. Рибу потім діставав та подавав з соусом з ревеню та ферментованою зеленою полуницею. Оля готувала в’юнів з нереальною картоплею конфі. Ми робили крихту з сушеної фіолетової капусти. Ми посипали салат хрумкою молекулярною перепілкою. На десерт у нас був топінамбур з морозивом із соуса вінігрет на основі грушевого оцту, який зробии самі», — повідомив Клопотенко на сторінці в Instagram.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Наробили з @olgamartynovskaja божевілля та втомилися. Фото зроблено вчора о 23:21. Одразу після званої вечері, яку ми влаштували у «100 років тому вперед». Квитки скінчилися за 3 дні після анонсу. Поєднали на одній тарілці Україну та Францію. 6 різних страв. Готувати разом — то був справжній кайф. Не знаю, як так сталося, але бачення страв у нас співпало на 99,9%. ⠀ Ми робили лише дивності. Бріош з грибним конфітюром залили качиним бульйоном та засипали сиром. Подавали його разом з велюте та кацибуші (стружка сушеного тунця). Я заливав сиру рибу гарячим воском, який за 15 хвилин доводив її до готовності. Рибу потім діставав та подавав з соусом з ревеню та ферментованою зеленою полуницею. Оля готувала в’юнів з нереальною картоплею конфі. Ми робили крихту з сушеної фіолетової капусти. Ми посипали салат хрумкою молекулярною перепілкою. На десерт у нас був топінамбур з морозивом із соуса вінігрет на основі грушевого оцту, який зробии самі. ⠀ Коли повторимо — невідомо, бо Оля скоро повертається до Парижу. Щоб не пропустити наступну звану вечерю — слідкуйте за сторінкою @100rokivtomuvpered. Всім цьом.

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Він припустив, що йому ще придеться працювати в тандемі разом із Ольгою, але коли – невідомо, так як Мартиновська повертається до Парижу.

Нагадаємо, раніше PostEat вже повідомляв про те, що Євген Клопотенко збирається відновити старовинні рецепти.

 

Фото: Євген Клопотенко / Facebook

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi