Льоля Ланда поділилась рецептом «Печені по-київськи» - PostEat

пошук

Льоля Ланда поділилась рецептом «Печені по-київськи»
23-09-2022 0 754


Льоля Ланда, співвласниця львівського кафе «Ієрусалим», розповіла у Facebook, що у її батьків був великий ресторан, де готували багато смачних страв. Але в таку дощову погоду, їй згадалась одна страва, яка ідеально пасує і до сезону, і до погоди – «Печеня по-київськи».

За її словами, ні для кого не секрет, що у її батьків був ресторан. І він був досить великим, напевно на 100 посадкових місць. І кухня там було величезна, така як все кафе «Ієрусалим». А по середині кухні стояла потужна газова плита, з чавунними плитами зверху і дверцятами по боках. Її запалювали спеціальним сірником і вогонь пробивався крізь отвори у трубах довжиною понад три метри. Це була цілковита магія.

Отже, Льоля Ланда вирішила поділитись з вами цим переписом, а ви якщо звісно маєте бажання, приготуєте печеню та задонейтите трохи грошей на ЗСУ. Тим більше саме зараз гастрономічна блогерка, дослідниця української кухні, авторка кулінарних книг Маріанна Душар збирає на автівку для аеророзвідки.

“Отже, нам потрібно 500 гр свинячої карківки, одна велика цибуля, 6-8 картоплин, пару білих  грибів (коли я кажу пару, то в моєму розумінні це завжди більше ніж два, чомусь), пів літра квасолі-яськи (можна навіть літр), пару зубців часнику, 100 гр сметани, столова ложка борошна, сіль і чорний перець за смаком, олія та вершкове масло для смаження.

Доречі, в оригіналі в цю печеню ніколи не давали ясьок, але коли я почала жити з моїм чоловіком, то квасоля почала з’являтись майже у всіх моїх стравах ☺

Отже, ясьок ставимо варити (якщо сухий, попередьо замочуємо). М’ясо ріжемо невеликими шматочками, десь три на три сантиметри, цибулю дрібним кубиком та ставимо на великий вогонь у якусь глибоку посудину з грубим дном — таку, щоб потім можна було б поставити в духовку запікати. Білі гриби нарізаємо гарними плястерками, якщо вам попався хробачливий гриб, не варто його відкидати, бо, цитуючи мою добру коліжанку Пані Стефа — «той хробак ніц не їв окрім того гриба»!  Смажимо гриби на вершковому маслі до золотавої скоринки, солимо, перчимо. Додаємо до грибів столову ложку борошна, перемішуємо та даємо йому злегка засмажитись, потім вливаємо сметану і приблизно літр бульйону (може бути курячий, яловичий, овочевий, або ж просто вода). Все що на пательні перемішуємо, та даємо закипіти. На м’ясі вже утворилась скоринка і ми вливаємо до нього все що було на пательні з грибами. Прийшов час картоплі, яку потрібно порізати на дольки, кружальця чи кубики, та обсмажити на олії до хрусткої скоринки. Пам’ятайте, нам потрібно її лише зарум’янити, а не довести до готовності! Коли картопля буде підсмажена, перекладаємо її до банячка з м’ясом та грибами, додаємо туди вже зварену квасолю, добре перемішуємо, доводимо до смаку та ставимо вмлівати у руру орієнтовно на годину, при температурі 150 градусів.

Витягаємо банячок з духової шафи, додаємо подрібненні два зубчики часнику, накритваємо кришкою та даємт постояти 10 хвилин. Викладаємо в улюблену тарелю, прикрашаємо улюбленою зеленню та споживаємо із задоволенням!”, — розповіла Льоля Ланда.

Картка для донацій:

Приват 5168745607760078

Моно 5375411414834775

(Маріанна Душар)

Фото: Facebook Lola Landa

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi