Маріупольці змушені полювати на голубів, щоб не померти з голоду - PostEat

пошук

Маріупольці змушені полювати на голубів, щоб не померти з голоду
29-06-2022 0 480


Мешканці тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області змушені полювати на голубів, адже у місті відчувається нестача продуктів харчування. Жителі встановлюють пастки з підручних засобів. Про це у Telegram повідомила Маріупольська міська рада.

Зазначається, що так само люди робили під час голодомору 1932-1933 років. Нині такі пастки з‘явилися поблизу 17 мікрорайону. Птахів, яких колись жителі підгодовували біля драмтеатру, стали вживати в їжу.

«Маріупольці знаходяться у гетто, без нормальної питної води та їжі. Вони не можуть виїхати з міста. Колаборанти влаштували справжні голодні ігри для них. Довели жителів до того, що вони змушені полювати на голубів. Це знущання з людей, які до війни жили повноцінним життям — не знали що таке голод чи нестача питної води.  Ці жахливі речі відбуваються у 21 сторіччі, у серці Європи, на очах усього світу. Це геноцид українського народу від держави-террориста», — прокоментував мер міста Вадим Бойченко.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Олександр Лазаренко розповів, що голуби — це розсадник багатьох вірусних, бактеріальних та грибкових хвороб, тож їхнє м’ясо може бути інфіковане.

Споживання голубів може призвести до захворювання на гістоплазмоз, енцефаліт, орнітоз, сальмонельоз, токсоплазмоз та інші небезпечні хвороби. Вони особливо небезпечні для дітей та людей похилого віку, а за відсутності належної медичної допомоги навіть можуть призвести до смерті.

Фото: Telegram Маріупольська міська рада

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi