Michelin Guide Дубаї 2022: 11 ресторанів нагороджені зірками Michelin - PostEat

пошук

Michelin Guide Дубаї 2022: 11 ресторанів нагороджені зірками Michelin
22-06-2022 0 630


Компанія Michelin оприлюднила путівник Michelin Guide Dubai 2022 — це перше в історії видання в Об’єднаних Арабських Еміратах. У ньому підкреслено вражаючу кулінарну карту Дубая, яка є яскравою, різноманітною та енергійною. Загалом 69 ресторанів, які охоплюють 21 вид кухні, були відібрані та рекомендовані анонімними інспекторами Michelin Guide.

У виданні Michelin Guide Дубаї 2022 відзначено два ресторани з 2 зірками Michelin, дев’ять ресторанів з 1 зіркою Michelin і 14 ресторанів отримали нагороду Bib Gourmand.

«Це перший вибір ресторанів у Дубаї, який знаменує собою історичний момент для путівника Michelin та Близького Сходу. Що робить кулінарний ландшафт Дубая таким своєрідним, так це його відображення більш ніж 200 національностей, які називають це місто домом, створюючи епікурейський калейдоскоп. Спільне для всіх ресторанів у цьому стрімкому, динамічному та елегантному місті є те, що вони сповнені пристрасті та ентузіазму. Сьогодні Дубай вважається надихаючим гастрономічним місцем, і ми розуміємо, що гурманів з усього світу спокусить його унікальна енергія», — каже Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide.

2 ресторани нагороджені двома зірками Michelin

Il Ristorante — Niko Romito отримує дві зірки Michelin за сучасні італійські страви, які відрізняються балансом, правильністю та чіткість. Інгредієнти найвищої якості привозяться з Італії, зокрема риба та паста.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Розташований у The Palm, ресторан STAY by Yannick Alléno вражає своїм підходом «менше — це більше», що призводить до чітких, вишуканих страв, які майстерно приготовані на основі французької кухні.

9 ресторанів нагороджено однією зіркою Michelin

Ці ресторани демонструють досконалість, талант і креативність кулінарного ландшафту Дубая. Тут подають різноманітні страви, від португальської до індійської, японської та китайської кухні.

Ресторан 11 Woodfire від шеф-кухаря Акмаля Ануара, який має малайське походження, пропонує широкий вибір овочів, морепродуктів і м’яса, приготованих на грилі до досконалості на дубі, гікорі або сіні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Під керівництвом Саверіо Сбараглі, який відточував своє ремесло в Starred Arpège з трьома зірками Michelin, Al Muntaha розташований на вершині архітектурного шедевра Бурдж-аль-Араб і пропонує вишукану французьку кухню із середземноморськими впливами.

Armani Ristorante представляє точну, сучасну італійську кулінарію в Бурдж-Халіфа, де красиво оформлені страви подаються з уважним обслуговуванням. Італійські улюблені страви демонструють майстерність кухарів.

Вперше відкритий в Лондоні в 2001 році, дубайський форпост Hakkasan в готелі Atlantis пропонує оновлені китайські страви, які є ексклюзивними для Дубая, зокрема лобстер лічі з перлиною юзу.

Höseki — це японський ресторан на дев’ять місць, яким керує майстер суші в шостому поколінні Масахіро Сугіяма. Розташований на четвертому поверсі готелю Bulgari, він пропонує індивідуальні меню омакасе з використанням свіжих інгредієнтів, що імпортуються щодня з Японії.

Розташований у підвалі готелю Atlantis поруч з акваріумом, Ossiano — це світ для творчих страв, а меню шеф-кухар Грегуара Бергера черпає натхнення зі спогадів дитинства, де представлені страви, які відрізняються тонкими контрастами текстури та вражаючою чіткістю смаку.

Перший міжнародний форпост всесвітньо відомого португальського шеф-кухаря Хосе Авілеза, Tasca by José Avillez в готелі Mandarin Oriental, розташований навколо відкритої кухні, де талановита команда поєднує свіжі продукти високої якості з яскравими та інноваційними стравами португальської кухні. 

Ресторан Torno Subito, який належить всесвітньо відомому шеф-кухарю Массімо Боттурі, розташований у вражаючому готелі W в The Palm. Тут пропонуються класичні італійські страви, страви з макаронних виробів та десерти з особливим відтінком.

Trèsind Studio — це дітище Хіманшу Шайні. Тут пропонується оригінальне та точно виконане дегустаційне меню з кількома стравами з травами та квітами, вирощеними на терасі на даху.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

14 ресторанів отримали нагороду Bib Gourmand

У путівнику Michelin Guide Dubai 2022 також представлено 14 ресторанів з нагородою Bib Gourmand, які пропонують страви за співвідношенням ціна-якість за середньою ціною 250 дирхам ОАЕ за 3-разове харчування.

Частково ресторан, частково музей, Al Khayma зосереджується на простій сільській еміратській кухні, повільному приготуванні м’яса, арабських спеціях та свіжому хлібі, який приготований у внутрішньому дворику. 

Названий на честь матері шеф-кухаря Салама Даккака, ресторан Bait Maryam подає смачні, домашні левантійські страви, приготовані з любов’ю. 

Brasserie Boulud — це невеликий шматочок Франції в класично оформленому ресторані, який пропонує все: від ескарго до тарт Татен.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Очолювана 25-річною шеф-кухаркою Сарою Акель заклад Fi’Lia показує кулінарні знання, які передаються між поколіннями жінок. У меню є страви від ремісничої піци до традиційних італійських страв із сучасними мотивами.

Folly пропонує меню, яке орієнтоване на інгредієнти та зосереджується на точних, сучасних стравах. Відвідувачі можуть спостерігати за роботою кухарів. 

Goldfish — це модна, гамірна концепція суші та якіторі від шеф-кухаря Акмаля Ануара, а стейк Вагю — це страва дня. 

Ibn Albahr має чудовий краєвид на пляж з красивої тераси. Головний акцент у меню робиться на свіжій рибі. 

Indya by Vineet — це місце, де вулична їжа переплітається з веганськими стравами, з м’ясом та з продуктами з моря. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У ресторані Kinoya основою меню є п’ять страв рамену, а також японські класичні страви, зокрема суші, сашимі, робата та темпура. 

Дизайн Ninive відображає намет бедуїнів з низькими столиками та затишними диванами. Це задає тон смачним, недорогим стравам із впливом усього Близького Сходу та Північної Африки.

Orfali Bros, який належить і керується трьома сирійськими братами, розташований у закладі з двоповерховою відкритою кухнею, де подають середземноморські страви.

Японський заклад REIF, яким керує сінгапурський шеф-кухар Рейф Отман, зосереджується на приготуванні робата-закусок у стилі вуличної їжі, а також на широкому асортименті недорогих суші, рамену і креативних десертів. 

Shabestan — найстаріший перський ресторан в Дубаї, який працює з 1984 року і пропонує традиційні перські страви, мариноване м’ясо, свіжоспечений хліб і мезе. 

Teible  — це прохолодна мінімалістична пекарня-ресторан, який демонструє сезонні, місцеві та інколи ферментовані інгредієнти у дуже цікавих стравах.

Один ресторан отримав нагороду Michelin Green Star 

Путівник Michelin з радістю висвітлює заклади, які займають лідируючі позиції в галузі екологічної гастрономії. Цього року один ресторан Дубая відзначений за його видатні зусилля та неабияку прихильність до екологічності. Ресторан Lowe є першим і єдиним рестораном в Дубаї, який отримав Michelin Green Star. Страви на кухні готуються на вогні, практикується готування від “носа до хвоста”. Ресторан закуповує інгредієнти якомога локальніше. Зусилля закладу спрямовані на нульову кількість харчових відходів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Спеціальні нагороди

Оскільки інспектори Michelin Guide обідають і спостерігають за ресторанами, вони стежать також за професіоналами з обслуговування, щоб розкрити таланти, які гідні спеціальних нагород Michelin.

Цього року нагороду «Молодий шеф-кухар» отримує Солеман Хаддад з ресторану Moonrise. Він бере найкращі, переважно місцеві інгредієнти та поєднує їх зі своєю кулінарною спадщиною.

Даніела Тешич з Ossiano отримує нагороду сомельє за її пристрасть і ентузіазм до поєднання вин, демонструючи знання вин у дуже розслабленому, невибагливому стилі. 

Нагорода Welcome and Service Award присуджується команді Bait Maryam. Інспектори Michelin відразу були захоплені теплотою прийому, який вони отримали, коли вони тут обідали.

Фото: https://www.bulgarihotels.com; https://www.indya-dubai.com; Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi