Michelin Guide Північні країни: заклади, які отримали нові нагороди - PostEat

пошук

Michelin Guide Північні країни: заклади, які отримали нові нагороди
14-09-2021 0 221


Michelin Guide «Північні країни 2021» до якого увійшли заклади Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції. Він був представлений 13 вересня під час телевізійної презентації у концертному залі «Ставангер» у Норвегії. Це перший рік, коли Guide публікується лише в цифровому форматі.

Раніше редакція PostEat писала про Essência та Salt — це нові доповнення до Michelin Guide в Будапешті у 2021 році. Загальна кількість ресторанів із зіркою One Michelin у путівнику по угорській столиці зросла до семи.

Також у Хорватії з’явилось три нові ресторани із зірками Michelin. Попри пандемію, Хорватія — це чудове місце, куди туристи починають повертатися. Сьогодні Путівник Michelin відзначає стійкість і талант хорватських ресторанів, відкриваючи свою нову добірку 2021 року. 

Два ресторани, нагороджені трьома зірками Michelin 

Maaemo ─ три зірки Michelin

Де: Dronning Eufemias gate 23, Oslo, 0194, Norway

Бюджет: 3,500 NOK (норвезька крона) – 10815 UAH

Кухня: сучасна кухня, креативна

Шеф-кухар: Есбен Холмбоу Банг.

“Вся наша продукція є органічною або дикою. Ми намагаємося бути максимально близькими до нульових відходів, і всі харчові відходи використовуються на фермах”, — розповідає про Maaemo він.

Деталі: Maaemo, який розташований в Осло, Норвегія, знову приєднуються до Путівника Michelin. Власник і шеф-кухар Есбен Холмбоу Банг пропонує несподіване меню з майстерно приготованих, пам’ятних страв з піднесеним складом та ароматом. Maaemo також нагороджений зеленою зіркою Michelin за свої дії щодо сталого розвитку.

Що радить Michelin: винятковий обід у драматичній їдальні з високими стелями, де відкрита кухня театрально освітлена і час, здається, стоїть на місці. Меню-сюрприз — це майстерно створені та незабутні страви з піднесеним смаком, складом та ароматом. Уважна команда, яка подає страви, з пристрастю пояснює кожну страву.

Noma ─ три зірки Michelin

Де: Refshalevej 96, Copenhagen, 1432 K, Denmark

Бюджет: 2,800 DKK (данська крона) – 11850 UAH

Кухня: креативна кухня

Шеф-кухар: Рене Редзепі.

“Сталі практики довгий час служили орієнтиром для нашої творчості, але це стосується не лише способу отримання інгредієнтів чи мінімізації вуглецевого сліду; мова також йде про створення найкращого робочого середовища для добробуту наших співробітників”, ─ розповідає він про noma.

Деталі: міський оазис Рене Редзепі, noma, який розташований у Копенгагені, Данія. Ресторан підвищують з двох до трьох зірок Michelin. Він має сильний зв’язок з природою, і його цілісний підхід бачить незвичайні сезонні інгредієнти, які демонструються у креативних та складних стравах.

З 23 вересня по 18 грудня буде представлене дегустаційне меню “Ігровий та лісовий сезон”. Це меню стане святом осені та періодом року, коли м’ясо буде грати головну роль у noma. Очікуйте багато зелені та квітів, які збиралися протягом літа, разом з грибами, ягодами та усім, що може запропонувати ліс.

Що радить Michelin: цей елегантний, але невимушений ресторан на березі моря пропонує унікальний досвід — від теплиць, які розташовані біля входу до інгредієнтів на тарілці. Тестова кухня є однією з найсучасніших у світі та пропонує дегустаційне меню творчих та складних страв з яскравим природним ароматом. Професійне, неформальне обслуговування створює атмосферу спокою.

Один ресторан нагороджений двома зірками Michelin

Kong Hans Kælderу ─ дві зірки Michelin

Де: Vingaardsstræde 6, Copenhagen, 1070 K, Denmark

Бюджет: 1,700 DKK (данська крона) – 7200 UAH

Кухня: сучасна французька, сезонна кухня

Шеф-кухар: Марк Лундгард. Він почав працювати шеф-кухарем в закладі 1 вересня 2014 року. Його не так важко зрозуміти, коли в посадовій інструкції написано: «Робіть все можливе». Зовсім без компромісів. Він зустрічається з такими ж божевільними амбіціями, як і у короля Ганса. Такі заклади з таким шеф-кухарем часто бувають трохи самовпевненими у собі.

Деталі: ресторан Kong Hans Kælderу розташований в атмосферному підвалі Копенгагена, Данія. Заклад отримав ще одну зірку Michelin. Розкішні інгредієнти та насичені смаки вкорінені у французькій кухні, але шеф-кухар Марк Лундгард також додає власні творчі відмітки у ці вишукані сучасні страви.

Що радить Michelin: цей елегантний ресторан розташований у інтимному, історичному та атмосферному підвалі, де чарівна команда задовольняє всі ваші потреби. Кулінарія вкорінена у французькій гастрономії з її розкішними інгредієнтами та насиченими смаками, але шеф-кухар також накладає свій власний відбиток на вишукані страви з творчістю, з деякою тонкою модернізацією та легкими штрихами.

Дев’ять ресторанів нагороджені однією зіркою Michelin

У Фінляндії зірку Michelin отримав Finnjävel Salonki у Гельсінкі.

Finnjävel Salonki ─ одна зірка Michelin

Де: Ainonkatu 3, Helsinki, 00100, Finland

Бюджет: 89 – 104 EUR (євро) – 2800 – 3270 UAH

Кухня: фінська, сучасна кухня

Шеф-кухар: ресторан Finnjävel народився, коли кухарі Анрі Ален та Томмі Туомінен почали вивчати власне коріння та культуру фінської кухні. Finnjävel був дворічним проєктним рестораном у 2016–2018 роках. За короткий час він став легендою як у Фінляндії, так і за кордоном. Тепер легенда відродилася.

Деталі: Finnjävel ─ унікальна подорож до Фінляндії та місцевої кухні. Ресторан унікально інтерпретує традиційні страви для сучасного вишуканого ресторану.

Стильний інтер’єр Finnjävel Salonki ідеально підходить для зустрічей та важливих вечорів. Дерев’яний стіл вміщає 10 гостей, а зручні крісла підходять для тривалих посиденьок.

Що радить Michelin: інтимний, елегантний та професійно керований ресторан, у якому всього десять столів. Все в закладі: від столових приладів до графинів виготовляють фінські майстри. У комплексному меню представлені сучасні інтерпретації традиційних фінських страв з першокласними інгредієнтами. Зверніть увагу на морквяну запіканку.

У Швеції зірки Michelin отримали чотири ресторани.

Aira ─ одна зірка Michelin

Де: Biskopsvägen 9, Stockholm, 115 21, Sweden

Бюджет: 1,250 — 2,750 SEK (шведська крона) – 3870 – 8520 UAH

Кухня: сучасна кухня, шведська

Шеф-кухар: Томмі Миллімякі (Tommy Myllymäki). Мета кулінарної команди — завжди розвиватись та створювати захоплюючі страви, використовуючи смаки з усього світу.

Деталі: ресторан Aira розташований у королівському парку djurgården у Стокгольмі. Його близькість до води та зв’язок з природою є ключовим елементом, що підкреслюється масштабною архітектурою.

Гастрономічний досвід в Aira зосереджений на скандинавських продуктах з використанням традиційних кулінарних технологій.

Винна карта пропонує широкий вибір варіантів, що показують глобальне натхнення кухні. В ресторані пропонують як звичайне меню, так і дегустаційне.

Що радить Michelin: цей чудовий ресторан розташований у чудовій гавані, у закладі комфортно, а гостей оточує чудовий простір. Ресторан відкритий у 2020 році — це ідеальне місце для порятунку від міського життя. Гості проходять відкритою кухнею, щоб потрапити до столів, де їх зустрічає чарівна команда обслуговування. Страви можуть похвалитися час від часу азійськими нотками, в яких чудові інгредієнти стають ще кращими.

Project ─ одна зірка Michelin

Де: Södra Vägen 45, Gothenburg, 412 54, Sweden

Бюджет: 895 SEK (шведська крона) – 2780 UAH

Кухня: сучасна кухня

Шеф-кухар: проєкт розпочався наприкінці літа 2016 року командою чоловіка та дружини Кемерон та Анни Ірвінг. Після багатьох років роботи в Лондоні та по всій Європі у них виникла ідея створити ресторан, який був би більше ніж місцем, де подають чудову їжу. Вони хотіли надати гостям місце, де вони завжди почуватимуться як вдома, де вони могли б придбати добре приготовану їжу за розумними цінами, і де до них добре б ставився доброзичливий, обізнаний персонал, який мав би бажання забезпечити наших гостей прекрасним досвіду.     

Деталі: затишна їдальня є ідеальним місцем, щоб насолодитися чудовою трапезою або випити у барі по сусідству.

Що радить Michelin: цим затишним рестораном особисто керує команда чоловіка та дружини. Їх збалансоване, сезонне дегустаційне меню пропонує вишукані, оригінальні та насичені смаком страви. Красномовна команда з гордістю з посмішкою пояснює складові кожної страви.

ÄNG ─ одна зірка Michelin

Де: Ästad Vingård, Ästad 10, Tvååker, 432 77, Sweden

Бюджет: 1,300 SEK (шведська крона) – 4030 UAH

Кухня: сучасна кухня, шведська

Шеф-кухар: Філіп Гемцелл.

“Ми вибираємо нашу продукцію дуже ретельно як з точки зору якості смаку, так і з точки зору стійкості, при цьому більшість наших інгредієнтів росте саме тут, у окрузі Халланд”, — розповів він.

Ідея ÄNG проста. У закладі працюють з тим, що вирощується за дверима, потім це вдосконалюють до найбільшого потенціалу страви. Багато інгредієнтів, які ви знайдете в стравах закладу, щоранку збираються з довколишніх лісів, луків та полів. Овочі вирощують прямо біля ресторану, а ягнята бавляться на фермі поруч.

Деталі: ÄNG розташований у Ästad Vingård. Це виноградник, який розташований у невеликому графстві під назвою Halland, на південь від Гетеборга на західному узбережжі Швеції. Халланд — менш відомий округ, але це прихована перлина, коли мова йде про високоякісні органічні продукти.

«Ми б були нічим, якби не багато талановитих кустарних фермерів та виробників у нашому регіоні. Ми дуже тісно співпрацюємо з ними, щоб навчитися на їхніх знаннях та досвіді та переконатися, що нічого не пропаде даремно. І все це з мінімальним вуглецевим слідом», — розповідають в закладі.

Що радить Michelin: Троє братів і сестер — молочні фермери в третьому поколінні, створили чудовий ресторан з виноградником, готелем та спа-центром. У меню безпрограшно використовуються чудові сезонні продукти з навколишнього регіону Халланд, а уміло приготовані страви виходять ніжними, збалансованими та з насиченим смаком. Добрий сервіс додає вражень.

Borgholm ─ одна зірка Michelin

Де: Trädgårdsgatan 15, Borgholm, 387 31, Sweden

Бюджет: 700 — 1,250 SEK (шведська крона) – 2170 – 3870 UAH

Кухня: сучасна кухня

Шеф-кухар: Крістофер Йоханссон.

“Ми бачимо себе хранителями цього історичного готелю і хочемо зробити внесок у благополуччя острова, нашого персоналу та громади. Ми використовуємо місцеві матеріали та майстрів для наших будівельних робіт і демонструємо місцеві інгредієнти на тарілці”, — розповів він.

Деталі: Hotell Borgholm — це команда пристрасних людей, які люблять дбати про гостей. Готель Borgholm спирається на давні традиції гастрономії світового рівня. Ще в середині 19 століття у старовинній частині готелю, що виходила на Сторгатан, працювала корчма. Сьогодні ми працюємо із задоволенням від їжі та кулінарної спадщини, яка є нашим натхненням.

Ландшафт Еланду унікальний своїми вапняними грунтами та квітучими луками. Звідси й походить натхнення і серце кухні. З власного трав’яного саду виходять аромати та смаки, які додають стравам запашний трав’яний характер. У ресторані Hotell Borgholm з творчістю оновлюють класичну кухню .

Тож із силою, творчістю, смаком, місцевого виробництва, у ресторані тепер піднімають спадщину легендарної кухні Карін Франссон на нові вершини.

Що радить Michelin: команда в ресторані цього історичного готелю тепло зустріне вас, а його винна карта — це скарбниця. Дегустаційні меню демонструють сезонні інгредієнти з прекрасного острова Еланд; більшість із їхнього чудового саду, а вишукані страви можуть похвалитися сміливими смаками та оригінальними поєднаннями.

Данія отримала чотири нові зірки Michelin.

The Samuel ─ одна зірка Michelin

Де: Hellerupvej 40, Copenhagen, 2900, Denmark

Бюджет: 1,800 DKK (данська крона) – 7630 UAH

Кухня: креативна, сучасна кухня

Шеф-кухар: Джонатан К. Бернцен.

“Я б описав нашу їжу в The Samuel як класичну, переважно французьку, іспанську та італійську, не надто експериментальну, але з родзинкою — гігантською родзинкою. Більшість наших морепродуктів, дичини та овочів поставляється з Дані; якість та смак є найважливішими”, — розповів Джонатан К. Бернцен.

Деталі: The Samuel розташований на старовинній історичній віллі 1891 року на північ від Копенгагена в прекрасному місті Хеллеруп. Закладом керує шеф-кухар та сомельє Джонатан К. Бернцен та його віддана команда.

Для Джонатана все полягає в симбіозі їжі та вина. Насправді він часто вибирає вина, перш ніж створювати страви.

Ця відданість сполученню вина і їжі була відзначена численними нагородами, такими як Copa Jerez 2013 та Copa Jerez 2019. Це престижний міжнародний конкурс, який полягає у поєднанні страв та вина.

Що радить Michelin: ця вілла з червоної цегли, названа на честь первістка сина шеф-кухаря. Вона має трав’яний сад, старовинний інтер’єр та чудову сирну шафу. Страви сповнені креативності та виразних природних ароматів.

Substans ─ одна зірка Michelin

Де: Marianne Thomsens Gade 2F, Aarhus, 8000, Denmark

Бюджет: 450 — 1,500 DKK (данська крона) – 1910 — 6355 UAH

Кухня: креативна кухня

Шеф-кухар: Рене Маммен.

Кухарі закладу не пов’язані догмами, а керується фундаментальною повагою до місцевих, сезонних інгредієнтів та гарною, міцною майстерністю на кухні.

Це також стосується офіціантів, які пишаються тим, що підбирають напої, які викликають насолоду, а також супроводжують меню, щоб донести його гостям.

Деталі: у Substans хочуть подарувати гостям гастрономічні враження, які виходять за рамки звичного. Нещодавно збудований ресторан прикрашений натхненням у стильній архітектурі 1960-х років, з простих і натуральних матеріалах, які наповнюють вас теплом, з того моменту, як ви зайшли всередину.

Що радить Michelin: світлий ресторан з прекрасним видом на порт; стильний інтер’єр із затишною атмосферою. В Substans використовуються натуральні матеріали, щоб відчути витончені 1960-х років. Меню містить найкращі місцеві інгредієнти, ретельно підготовлені, щоб розкрити їх природні аромати. Вишукані страви мають творчі, контрастні поєднання і представлені кухарями на центральній стійці.

LYST ─ одна зірка Michelin

Де: Havneøen 1, Vejle, 7100, Denmark

Бюджет: 2,300 DKK (данська крона) – 9750 UAH

Кухня: креативна кухня

Шеф-кухар: Деніел МакБерні.

“Наша філософія стосується місцевої сировини, постійно мінливої ​​природи та загальних творів мистецтва Фьорденхуса, і нашою метою є створити один чарівний, інклюзивний та стійкий досвід харчування”, — розповів Деніел МакБерні.

Деталі: LYST розташований у культовій будівлі Фьорденхус у Вейле. Ресторан створений у тісній співпраці з Studio Other Spaces, Олафуром Еліассоном та Себастьяном Беманом.

Щодня тут створюють унікальне меню, яке відображає погоду, час, сезон та методи вирощування продуктів. Ваш унікальний досвід в LYST складатиметься з двадцяти місцевих порцій, на які впливають чотири елементи: повітря, вогонь, вода та земля. Розташований під рівнем моря, у нас є великий винний льох, тому у закладі пропонують широкий асортимент вин у пляшках або келихах. 

Що радить Michelin: ця надзвичайна будівля стоїть прямо в морі, а її унікальний інтер’єр однаково вражає, адже відображає їхній процес збору продуктів у радіусі 100 миль. Вечеря — це захоплюючий досвід із кількох страв, орієнтований на креативні, вишукані страви, які місять найкращі сезонні інгредієнти. Пристрасть професійної команди відчутна.

Syttende ─ одна зірка Michelin

Де: Nørre Havnegade 23, Sønderborg, 6400, Denmark

Бюджет: 1,795 DKK (данська крона) – 7610 UAH

Кухня: сучасна кухня, датська

Шеф-кухар: Джеспер Кох та Пітер Редсгаард.

Відомий провідний шеф-кухар Джеспер Кох народився і виріс у Південній Ютландії. Він не може згадати того часу, коли в нього не було пристрасті та інтересу до їжі. Завдяки хорошим продуктам, майстерність та традиції завжди були частиною його повсякденного життя.

В Syttende немає єдиного правильного рецепту, правильний рецепт — це той, який передається у спадок у родині з покоління в покоління. Так само і з сім’єю Джеспера.

Для кухні Syttende Джеспер Кох вибрав шеф-кухаря Пітера Редсгаарда, якого він привів додому зі Стокгольма. Найбільшою пристрастю Пітера є овочі та сучасна вегетаріанська кухня. Тут зустрічаються традиції та інновації, а сировині відводиться вирішальна головна роль.

Деталі: Syttende — це відлуння найвишуканіших інгредієнтів, які ми можемо знайти. Кожен окремий інгредієнт ретельно відбирається, незалежно від того, звідки він походить. Тут немає догм, які б обмежували заклад — лише інгредієнти, які додані до майстерності.

В Syttende зустрічаються чудові інгредієнти, смаки та традиції з усього світу, які поєднуються з неперевершеними місцевими інгредієнтами. 

Що радить Michelin: цей ресторан розташований на 17 поверсі надсучасного готелю Alsik. З вікон відкривається вид на фіорд Фленсбург. Страви інноваційні, красиво приготовані, натхненні місцевим регіоном Південна Ютландія.

Фото: Michelin, Facebook Maaemo, Facebook Noma, Instagram konghanskaelder, Facebook Finnjävel Salonki, Facebook Project, Instagram restaurangang, Facebook Hotell Borgholm Öland, Facebook The Samuel, Instagram restaurantlyst

 

  

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi