Michelin Guide Словенія: Ксенія Махорчіч - шефиня ресторану Mahorčič з «зеленою зіркою» - PostEat

пошук

Michelin Guide Словенія: Ксенія Махорчіч - шефиня ресторану Mahorčič з «зеленою зіркою»
01-07-2022 0 464


Путівник Michelin відправляє вас у подорож до Словенії, щоб ви змогли відкрити для себе скарби цієї країни, її кухарів, продукти та виробників. Після запуску путівника Michelin у Словенії у вересні 2021 року інспектори детальніше розглянули ресторан Mahorčič, яким керує шефиня Ксенія Махорчіч.

У Mahorčič кухня шефині Ксенії є справжньою шаною сміливим жінкам-фермерам. У стравах відчувається вплив традиційних способів зберігання та ферментації свіжих продуктів. Її страви суто місцеві та сезонні. 

Завдяки своїй Michelin Green Star Ксенія Махорчіч сподівається переконати все більше і більше професіоналів харчової промисловості, що на кухні ресторану є альтернативи пластику та алюмінію. Як приклад, вона гордо тримає скляну банку, в якій міститься потіца, традиційний і, напевно, найвідоміший словенський рулет, зроблений із розкачаного тіста, який зазвичай представлений у вигляді круглого, високого рулету. Шеф-кухар Ксенія славиться своїми десертами – і це правильно. Її фірмовий сорбет, виготовлений з груші з регіону фруктових садів Бркіні, розташований на дивовижній брилі льоду, де містяться ягоди ялівцю. 

Ще одна фірмова страва шефині — сирний флан. Він тонкий, ніжний і елегантно завершує обід, адже божественно тане у роті.

Mahorčič — 1 Michelin Green Star 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Rodik 51, Rodik, 6240, Slovenia

Бюджет: 40 — 79 EUR (Євро) – 1225 — 2420 UAH

Кухня: регіональна, традиційна

Шеф-кухар: Ксенія Махорчіч. 

“Ми використовуємо продукцію невеликих місцевих постачальників і інформуємо їх про важливість сталого розвитку. Ми прагнемо до вторинної переробки харчових продуктів, збору дощової води для садівництва та компостування, а також використовуємо упаковку, яка підлягає переробці. Ми також співпрацюємо представниками сфери охорони здоров’я”, — розповідає вона.

Що радить Michelin: якість пропонованих тут страв і чесні ціни роблять цей ресторан незабутнім. Чоловік шефині Ксенії Махорчіч займається головною частиною та рекомендаціями щодо вина, а сама шефиня відповідає за кухню, готуючи страви з інгредієнтів регіону Бірчінія.

Фото: скриншот з відео, Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi