Michelin Guide Хорватія 2022: нові ресторани з відзнакою Green Star та Bib Gourmand - PostEat

пошук

Michelin Guide Хорватія 2022: нові ресторани з відзнакою Green Star та Bib Gourmand
04-07-2022 0 902


Найбільш відомий і впливовий з сучасних ресторанних рейтингів Michelin Guide презентував новий путівник Michelin Guide Croatia 2022. Це шлях, який спокушає мандрівників своїми узбережжями, вражаючими територіями та чистим морем. Все це зачаровує інспекторів путівника Michelin також своєю гастрономією, яка наповнена свіжістю та смаками.

3 факти про путівник Michelin Guide Croatia 2022:

  • Путівник 2022 року складається з 84 ресторанів
  • Усі ресторани, які отримали зірочки у 2021 році, зберегли свій високий рівень і свою відзнаку у 2022 році
  • Нова зелена зірка Michelin, Bib Gourmand і 6 рекомендованих ресторанів приєдналися до путівника Michelin Croatia 2022.

Усі ресторани з однією зіркою Michelin зберегли свій високий рівень і свою відзнаку

В новому путівнику інспектори хотіли підкреслити високу якість, яку демонструють місцеві професіонали. 

Ресторани Restaurant 360 (Дубровник), LD Restaurant (Корчула), Alfred Keller (Малі-Лошинь), Nebo (Рієка), Monte (Ровінь), Agli Amici Rovinj (Ровінь), Pelegrini (Шибеник), Noel (Загреб) зберігають свою одну зірку Michelin завдяки високій якості кулінарних пропозицій.
Ресторани Draga di Lovrana (Ловран), Boškinac (Новаля) досягають такого результату навіть з новим шеф-кухарем. Вони демонструють злагодженість команди та їхні навички адаптації.

«Наші інспектори були під постійними кулінарними враженнями від пропонованих ресторанів, адже їхні команди демонстрували регулярність і послідовність, показуючи, наскільки важливим є цей важливий критерій для отримання зірки Michelin. З кожним роком ми також спостерігаємо зростаючу прихильність ресторанів і професіоналів до більш стійкої гастрономії, яка зосереджується на високоякісних продуктах місцевого походження, якими пишається хорватська кулінарна спадщина», — каже Гвендаль Пулленнек, міжнародний директор Michelin Guide.

Нова «зелена зірка» у путівнику Michelin

Ця відзнака в путівнику Michelin започаткована в 2020 році, щоб відзначити ресторани, які особливо віддані екологічній гастрономії. 

Konoba Mate ─ одна Michelin Green Star 

Де: Village Island, località Pupnat, Korcula, 20260, Croatia

Бюджет: 400 HRK (хорватская куна); 1640 UAH

Кухня: сільська кухня, регіональна кухня

Шеф-кухар: Міліна Біляна.

“У цьому ресторані залучена вся сім’я, будь то вирощування овочів у саду, розведення кіз, виробництво сирів чи приготування мармеладу. А отримані продукти демонструються у простих, ароматних стравах. Ці екологічні рецепти надають нового значення гастрономічним традиціям острова Корчула!”, — розповідає Міліна Біляна.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі:  Для Konoba Mate важлива територія. У цьому ресторані ви можете спробувати рецепти традиційних страв острова Корчула, які приготовані з екологічних продуктів: фруктів, овочів та молочних продуктів.

Що радить Michelin: варто відправитися на захід до цього сімейного ресторану за понад 11 км від Корчули, де вже понад два десятиліття гостям подають автентичну кухню, яка наповнена смаками. Велика частина продуктів виготовляється вдома, включно з хлібом, пастою з різноманітними соусами, козячим сиром, оливковою олією, домашніми овочами та традиційними та більш персоналізованими десертами. Хоча ціни помірні, м’ясо на грилі трохи дорожче.

Новий ресторан з відзнакою Bib Gourmand у Спліті

Šug ─ нагорода Bib Gourmand 

Де: Tolstojeva 1a, Split, 21000, Croatia

Бюджет: 370 HRK (хорватская куна); 1520 UAH

Кухня: регіональна кухня

Шеф-кухар: підбадьорені багаторічним досвідом роботи на різних кухнях і бажанням представити набуті знання ширшій аудиторії, двоє шеф-кухарів і друзів відкрили Šug. Тут готують щиро та з великою любов’ю, намагаючись задовольнити людей, які хочуть високоякісної їжі, але також домашньої традиційної атмосфери. Зусилля, які вони постійно вкладають, щоб щодня презентувати глядачам щось нове, та ще й якісне, починаються з найменших деталей, тому навіть хліб, який вони подають, випікають у самому ресторані.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: відкрийте для себе традиційні місцеві страви в цьому ресторані. У закладі поєднується вражаюче співвідношення ціни та якості.

Що радить Michelin: у цьому неформальному, привабливому та спокійному ресторані, розташованому далеко від жвавого туристичного центру міста, молодий привітний персонал зустрічає гостей із ввічливістю та посмішкою, пропонується хороший вибір традиційних м’ясних та рибних страв Далмації.

Невеликий приємний відкритий простір у внутрішньому дворику та відмінне співвідношення ціни та якості доповнюють картину.

6 нових ресторанів, які обрані путівником Michelin

У путівнику 2022 року 6 нових ресторанів привернули увагу інспекторів Michelin:

Taj Mahal 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Nikole Gučetića 2, Dubrovnik, 20000, Kroatië

Бюджет: 470 HRK (хорватская куна); 1930 UAH

Кухня: регіональна, балканська

Шеф-кухар: найголовніше у Taj Mahal це те, що тут завжди стараються ретельно складати меню, щоб кожен гість міг знайти щось для себе. Співробітники з радістю дадуть відповідь на будь-які питання щодо приготування та походження продуктів та страв, тому не соромтеся, просто запитуйте, і вам у всьому допоможуть.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: м’ясо, яке ви збираєтеся скуштувати у Taj Mahal, привозять з власної м’ясної крамниці TAJ BUTCHERAJ. Це якісне м’ясо, адже його вирощують на невеликих фермах.

Щодо вегетаріанської частини меню, то кухарі завжди вибирають сезонні овочі від місцевих виробників з усієї Хорватії. Вам запропонують багато вегетаріанських страв, які ви можете спробувати.

Що радить Michelin: на згадку про родичів, які знаходяться далеко, меню та декор цього ресторану відтворюють прості смаки та традиції Боснії, а кілька сторінок у меню присвячено традиційним стравам. Основна увага тут приділяється овочам, а також м’ясу на грилі. До страв вам запропонують вина або коктейлі. Розташований у самому серці старого міста, ресторан дуже людний, тому рекомендуємо бронювати. Другий ресторан з такою ж назвою знаходиться в готелі Лено. 

Johnson

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Majčevo 29b, Mošćenička Draga, 51417, Croatia

Бюджет: 400 HRK (хорватская куна); 1640 UAH

Кухня: спеціалізується на морепродуктах

Шеф-кухар: Драган Юрдана є обличчям Johnson і великим любителем моря — і це одна з причин вузькоспеціалізованої пропозиції ресторану.

“Не потрібно потрапляти в пастку форми, бо страва втрачає сенс, залишається бездушною. Краще, коли гість відчуває життя на кухні і визнає, що страва готується саме для нього. У нас немає готових страв. Усі інгредієнти свіжі, а риба, креветки та молюски живі”, – зазначає Драган.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: філософія ресторану Johnson — це простота, оригінальність і природність. Свіжа та високоякісна риба, креветки та молюски, придбані у місцевих рибалок у день їх вилову є основою страв в меню.

Овочі вирощуються на городі шеф-кухаря, а потім разом зі свіжою рибою він формує з них страви. Це традиційні страви, які є частиною нової гастрономічної історії.

У винній карті представлені вина з усієї Хорватії.

Що радить Michelin: у цьому ресторані, розташованому за декілька хвилин ходьби від одного з найкрасивіших пляжів у регіоні, подають рибу за простими традиційними рецептами, які наповнені смаком. 

Kinoteka

Де: Majstora Jurja 8, Split, 21000, Croatia

Бюджет: 620 — 690 HRK (хорватская куна); 2540 — 2830 UAH

Кухня: сучасна

Шеф-кухар: Маріо Мандарич.

«Стільки страв та інгредієнтів, які використовували наші предки, з часом забуваються. Я маю намір представити світові автентичну далматинську кухню. Пориньте на смачний урок історії в найчарівнішому місці Спліта. Це блокбастер, який не можна пропустити!», — каже шеф-кухар.

Талановитий шеф-кухар Маріо Мандарич, який увійшов до рейтингу Forbes 30 Under 30, повертає до життя забуту далматинську кухню за допомогою абсолютно нової концепції. Пориньте на смачний урок історії в найчарівнішому місці Спліта.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: це ідеальне місце для легкого сніданку у внутрішньому дворику, здорового післяобіднього відпочинку в золотисто-блакитній кімнаті або романтичної вечері в секретній кімнаті.

Окрім апетитних страв, заклад занурить вас у чудову атмосферу, де історія зустрічається з сьогоденням, де душа готики та ренесансу отримала нову можливість жити знову.

Що радить Michelin: у цьому сучасному ресторані, розташованому в історичному центрі, подають страви, які залишаються вірними місцевим традиціям і інгредієнтам, попри використання більш сучасних технологій. Цей ресторан — це також хороший вибір для тих, хто не їсть м’яса, завдяки великому вегетаріанському меню. М’яка фонова музика сприяє вибору коктейлю чи келиха вина, а чарівна літня тераса у старому дворі додає привабливості.

Gallo

Де: Hebrangova 34, Zagreb, 10000, Croatia

Бюджет: 525 HRK (хорватская куна); 2150 UAH

Кухня: базується на морепродуктах, середземноморська кухня

Деталі: свіжа риба поєднується у середземноморських та італійських стравах. Гості закладу також мають спробувати свіжу домашню пасту, яку не можна пропустити. Збережіть місце для незабутніх десертів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: свіжі морепродукти та домашня паста є фірмовими стравами цього елегантного ресторану, де свіжі продукти відразу привертають увагу, коли ви проходите через двері до закладу. Добре подані середземноморські страви дозволяють відчути природні смаки інгредієнтів. Персонал чарівний та професійний, карта вин досить цікава.

Nav

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Masarykova Ulica 11a, Zagreb, 10000, Croatia

Бюджет: 890 HRK (хорватская куна); 3650 UAH

Кухня: креативна

Шеф-кухар: Твртко Шакота.

“Після тривалого часу я вирішив розпочати власну пригоду та відкрити ресторан Nav.

Nav розташований у самому центрі Загреба, і він був задуманий як місце, де ви можете насолодитися стравами, які поєднують традиції та сучасність у приємній та невимушеній атмосфері.

Дослідження старих, часто забутих страв з хорватського регіону та сучасні методи є двома основними складовими нашої роботи. При приготуванні кожної страви ми зосереджуємось на способі обробки інгредієнтів, щоб отримати найкращий смак, але дещо іншим способом.

Я хочу вільно готувати, шукати ідеальне поєднання смаків, ароматів і текстур і давати найкраще для кожної з страви. Я щасливий, що маю можливість займатися улюбленою справою, і маю подякувати своїй команді, яка супроводжує мене в цій “подорожі”, — розповідає шеф-кухар.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: заклад співпрацює з дрібними виробниками та фермерами.

Якісна їжа – це основа при розробці кожної страви. Команда ретельно обирає технології обробки та способи приготування, щоб отримати найкращий смак.

У Nav використовують сезонні та мікросезонно доступні продукти, тому меню змінюється щодня.

Що радить Michelin: тут на вас чекають кулінарні шедеври Твртко Шакоти. Цей шеф-кухар готує страви оригінальної хорватської кухні з акцентом на першокласних інгредієнтах з усієї країни. Рекомендується попереднє бронювання, оскільки столиків дуже мало.

il Ponte

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Kardinala Alojza Stepinca 15a, Trogir, 21220, Croatia

Бюджет: 590 — 600 HRK (хорватская куна); 2420 — 2460 UAH

Кухня: сучасна

Шеф-кухар: Степан Вукадин.

Це молодий амбітний шеф-кухар, який раніше був відомий як один із найкращих молодих шеф-кухарів Хорватії. Степан Вукадин акцентує у своїх стравах, що інгредієнти мають бути свіжі та місцеві. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: ресторан il Ponte знаходиться біля дерев’яного мосту в Трогірі. З ресторану відкривається вид на дерев’яний міст, море і старе місто, яке перебуває під охороною ЮНЕСКО, а також на все місто Трогір.

Ресторан має внутрішній головний зал та відкриту терасу з видом на море та старе місто.

Що радить Michelin: за два кроки від центру цей елегантний ресторан може похвалитися прекрасною залом з терасою та стильним умеблюванням, яке поєднується з синьо-жовтою гамою. Сучасна кухня натхненна середземноморськими та місцевими традиціями в поєднанні з випадковими творчими штрихами. 

Фото: Michelin; https://www.konobamate.com/; http://www.johnson.hr/index.html; https://www.nav-restaurant.com/

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi