Michelin Guide Хорватія: середземноморська кухня Загреба, яка натхненна ринком - PostEat

пошук

Michelin Guide Хорватія: середземноморська кухня Загреба, яка натхненна ринком
30-07-2021 0 198


В Загребі існує безліч різноманітних тенденцій харчування. Вони представлених у 14 ресторанах, які обрав Путівник Michelin. Це свідчить про важливість середземноморської кухні Загреба, яка натхненна ринком. Обидва фактори показують географію, історичні зміни та культурний вплив у столиці Хорватії, які сформувались впродовж століть.

Хоча місто лежить приблизно в 200 км від моря, гастрономічні делікатеси узбережжя Далмації та затоки півострова Істрія (два регіони, які можуть похвалитися чудовими сортами оливкової олії, вишуканими трюфелями та смачною рибою) знаходять свій шлях до меню вишуканих ресторанів, таких як Apetit City Restaurant & Bar на вулиці Масарикова.

Apetit City Restaurant & Bar — 1 тарілка Michelin

Де: Masarykova ul. 18, Zagreb, 10000, Хорватія

Бюджет: 165 — 375 HRK (хорватська куна) – 705 — 1600 UAH

Кухня: середземноморська кухня

Деталі: ресторан розташований лише за декілька кроків від музею шоколаду Загреба та нагороджений тарілкою Michelin. Інспектори Michelin запрошують гостей оцінити не тільки модну атмосферу ресторану, а і його барвисті та делікатно збалансовані кулінарні поєднання, продемонстровані у таких стравах, як карпачо з восьминога з маринованою цибулею та каперсами; раки з цикорієм та перцем чилі; домашня паста зі шпинатом, тріскою та маскарпоне; окунь подається з вершками з каракатиці, шафраном та сезонними овочами.

Що радить Michelin: винний бар із сучасним рестораном, який схований від міської вулиці. Меню закладу складене з кухонь великої кількості країн, але акцент робиться на Італії та Середземноморських країнах. Страви майстерно готуються, з красивою подачею та з насиченим смаком. Домашня паста — це родзинка.

Zinfandel’s — 1 тарілка Michelin

Де: Mihanovićeva Ulica 1, Zagreb, 10000, Хорватія

Бюджет: 350 — 760 HRK (хорватська куна) – 1500 — 3240 UAH

Кухня: сучасна кухня

Деталі: прагнення висвітлити кулінарні традиції Далмації однаково очевидні в знаменитому ресторані Zinfandel’s, який розміщений у розкішному готелі Esplanade у стилі арт-деко, що є частиною Tablet Hotels Plus групи. Ця історична будівля була збудована в 1925 році для пасажирів «Східного експреса», і є особливо чудовим місцем для відвідування під час різдвяних свят, коли святкові прикраси міста виблискують на засніжених дахах, а його парки вкриті білою сніговою ковдрою.

Перше, що вразить гостей — це стильне поєднання особливостей дизайну різних періодів. Що стосується риби та морепродуктів, меню Zinfandel’s зосереджене на інноваціях, фантазії та якості, а також на виборі страв, наприклад: мідії в соусі бузара; восьминіг і біла квасоля; морський окунь з кабачками, цибулею-пореєм, помідорами чері та посіпом (білий виноград, що походить з Корчули). 

Що радить Michelin: цей розкішний ресторан, розташований у найкращому готелі Загреба. Це поєднує елегантність минулих часів з атмосферою сучасної їдальні. Амбітне меню пропонує хорватську класику та сучасні європейські страви.

Bestija — 1 тарілка Michelin

Де: Masarykova Ulica 11/1, Загреб, 10000, Хорватія

Бюджет: 75 — 225 HRK (хорватська куна) – 320 — 960 UAH

Кухня: ринкова кухня, сучасна кухня

Деталі: монументальний район Загреба, відомий як Ленучі або Зелена підкова, в якому розташований готель Esplanade, є ідеальним місцем для прогулянок, щоб ознайомитись з архітектурою 19-го століття Нижнього міста. Розташований також у центрі Загреба, Bestija демонструє тверду прихильність до місцевих виробників, зосереджуючись на невеликому меню, яке часто змінюється відповідно до сезонності. Гід Michelin описує це сучасне бістро, як «місце прикрашене молодою і динамічною командою». Заклад хвалять за турботу про гостей та за красиву презентацію страв. 

Що радить Michelin: це приємне бістро, розташоване в центрі міста, оформлене у поєднанні традиційного та сучасного стилів. Новий шеф-кухар Іван Барунчич створює страви, орієнтуючись на місцеві та свіжі інгредієнти з ринку, які ретельно готуються та красиво подаються.

Bistrot Pod Zidom — 1 тарілка Michelin

Де: Pod zidom 5, Zagreb, 10000, Хорватія

Бюджет: 165 — 605 HRK (хорватська куна) – 705 — 2600 UAH

Кухня: ринкова кухня

Деталі: продовжуйте свою прогулянку до найближчого ринку Долак, який завдяки своєму вигідному розташуванню між Верхнім і Нижнім містом, а також завдяки найвищій якості продукції, яку продають тут власники кіосків, приваблює місцевих жителів та власників ресторанів з усієї Хорватії з 1930-х років. 

По дорозі зупиніться у Bistrot Pod Zidom та насолоджуйтесь чудовою кухнею, яка натхненна ринком. Цей ресторан максимально використовує свіжі сезонні продукти. Названий на честь історичної вулиці, на якій він стоїть, панорамна тераса ресторану з прекрасним видом на собор додає йому привабливості.

Що радить Michelin: бістро в сучасному стилі з винним баром та привабливою територією на відкритому повітрі в центрі міста, одразу за головною площею. Шеф-кухар, який описує свою кухню, як «свіжа з ринку», щодня відвідує сусідній ринок Долак, щоб купити інгредієнти, серед яких сезонні овочі, далматинські ковбасні вироби та м’ясо, вирощене на місцевих фермах. Свіжі та сезонні продукти тут модні слова!

Tač — 1 Bib Gourmand, Michelin

Де: Vrhovec 140, Zagreb, 10000, Хорватія

Бюджет: 200 — 400 HRK (хорватська куна) – 855 — 1705 UAH

Кухня: традиційна кухня

Деталі: меню під впливом Середземномор’я займає центральне місце в ресторані Tač, який розташований у тихому житловому районі. Тут є щоденні спецпропозиції, які оголошуються за вашим столом. Вони «можуть включати такі інгредієнти, як гриби, трюфелі, спаржу та свіжу рибу, залежно від сезону та наявності на ринку».

Що радить Michelin: попри своє розташування в житловому районі за межами центру міста, цей ресторан є вигідним вибором для смачної кухні, яка приділяє мало уваги минулим тенденціям. Натомість меню зосереджується на середземноморській кухні, пропонуючи свіжі, прості страви, багато з яких походять з Істрії, рідного міста власниці закладу.

Dubravkin Put — 1 тарілка Michelin

Де: Dubravkin Put 2, Zagreb, 10000, Хорватія
Бюджет: 260 — 345 HRK (хорватська куна) – 1110 — 1480 UAH
Кухня: середземноморська кухня
Деталі: розташований на північ від історичного центру та оточений зеленню, Dubravkin Put вражає своєю чудовою відкритою верандою. В меню представлені страви середземноморської та міжнародної кухні «з нахилом до Італії». Є такі делікатеси, як адріатичний окунь, раки або ризотто з каракатиці, філе морського ляща з грибами, шафраном, зеленню та кедровими горіхами. Страви супроводжуються «вибором вин власного виробництва».

Що радить Michelin: це спокійне місце з чудовою терасою, яке оточене зеленню та розташоване за декілька хвилин пішки на північ від центра міста. Це місце для ідеальної трапези просто неба. Всередині закладу просторо і сучасно, є окремий винний бар.

Bistro Apetit by Marin Rendić — 1 тарілка Michelin

Де: Jurjevska Ulica 65, Zagreb, 10000, Хорватія

Бюджет: 300 — 500 HRK (хорватська куна) – 1280 — 2130 UAH

Кухня: середземноморська кухня

Деталі: кухня вищої якості також гарантована в Bistro Apetit by Marin Rendić, де ароматні страви готуються з інгредієнтів з ринку, або з продуктів з узбережжя Середземномор’я. Цей сучасний ресторан відомий своєю терасою, оточеною деревами, і особливо своїм інтригуючим меню, де представлені такі страви, як рибне карпачо з яблучним соусом і соусом понзу, рагу з каракатиці з базиліковою полентою та пармезаном, морський окунь з чорною сіллю та копчені гребінці.

Що радить Michelin: чудовий ресторан зі стильним сучасним виглядом; вікна від підлоги до стелі пропускають багато світла і виходять на гарну, наповнену зеленню терасу. Сезонне меню створене під впливом Італії, приємне і лаконічне, а невибагливі страви мають яскраві кольори, ароматні та за досить приємними цінами.

Фото: Facebook Apetit Restaurant & Bar, сайт Zinfandel’s, Facebook Beštija, Facebook Pod Zidom Bistro, Facebook Restoran TAČ, Facebook Dubravkin Put — Restaurant and Wine Bar, сайт та Facebook Bistro Apetit by Marin Rendić

 

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi