Навіщо ти кладеш у морозиво стільки цукру? - PostEat

пошук

Навіщо ти кладеш у морозиво стільки цукру?
24-01-2022 0 334


Творець і шеф-кухар Gelarty Массімо Джеларті продовжує розповідати в Facebook про цікаві моменти роботи. Цього разу шеф-кухар розповів про найпідступніше питання, яке йому ставлять відвідувачі: “Якого біса ти кладеш стільки цукру в морозиво?”.

“По-перше, не так вже й багато я його туди кладу. По-друге, цукор в морозиві не для солодкості, а для структури!! Якщо його не покласти, то холодному смаколику настане пипець. 

В морозиві багато вологи, яку треба з чимось зв’язати, щоб вона не перетворилась на лід. Ось цукор і є тією речовиною, що поглинає вільну вологу. 

В морозиві є закон – 15-24% цукру. Покладеш менше – отримаєш лід, більше – не замерзне.

Коли масмаркет горе-виробники роблять морозиво без цукру, вони вводять в нього спеціальну синтетичну речовину, що з’єднується з водою, і додають для смаку підсолоджувач – стевію або еритрол”, — каже Массімо Джеларті.

За його словами, Gelarty проти синтетики. І велика кількість експериментів закінчилась тим, що з’явилось морозиво без глютену, лактози та цукру. Наразі в студії авторського морозива Gelarty таких смаків вже чотири і скоро з’явиться п’ятий. 

“Як так? Довго пояснювати, але в основі всієї цієї композиції лежить клітковина цикорію та кукурудзи. Коротше, це справжнє і низькокалорійне морозиво для тих, хто на ПП і в кого є проблеми з цукром у крові. А ще це дуже смачно”, — додає шеф-кухар.

Фото: Facebook Gelarty

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi