Незламні: «Поки пекарня була під окупацією ми випікали в Києві для наших бійців», Хатинка Пекаря - PostEat

пошук

Незламні: «Поки пекарня була під окупацією ми випікали в Києві для наших бійців», Хатинка Пекаря
19-05-2022 0 1109


Команда гастрономічного видання PostEat збирає історії про заклади громадського харчування та крафтових виробників, які перебували під окупацією або обстрілами та зараз відновлюють роботу.

«Хатинка Пекаря» — це комерційний проєкт маленької крафтової пекарні, яку збудував Ярослав Бурківський у передмісті Бучі в 2020 році під час карантину. Тут у дров’яній печі випікають хліб на заквасці, солоні та солодкі пиріжки, печиво та іншу випічку.

Поки пекарня була під окупацією ми випікали в Києві для добровольчого батальйону, а коли Буча була звільнена ми відновили свою роботу тут.

Пекарня закрилася, коли Бучу окупували, і відновила роботу після того, як місто звільнили українські військові. 

Під час окупації пекарня використовувалась як житло для російських військ. Все було розграбовано російськими військовими. Також постраждала сама будівля: ударною хвилею хатинка та піч потріскались, знесло димохід. 

“З моменту початку війни наші руки не опускались. Поки пекарня була під окупацією ми випікали в Києві для добровольчого батальйону, а коли Буча була звільнена ми відновили свою роботу тут”, — розповідають у пекарні.

Після відходу російських міст з Бучі у «Хатинки Пекаря» виник ряд труднощів, а саме з організацією робочого процесу:

  1. Потрібно постійно турбуватись про стабільність постачання води та світла.
  2. Організація роботи волонтерів.
  3. Наявність сировини для випікання хліба.
  4. Небезпека ракетного обстрілу.
  5. Потрібно збільшувати потужності для роботи.

Наразі «Хатинка Пекаря» працює на волонтерській основі, тут випікають і безкоштовно пригощають хлібом всіх, хто завітає до них.

Всі хто має можливість можуть зробити благодійний внесок. 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi