пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
18 травня 2025 року на National Geographic виходить новий п’ятисерійний документальний серіал «Tucci in Italy». Чуйний, тонкий гастро-портрет Італії через об’єктив однієї з найінтелігентніших, і давайте відверто, найхаризматичніших фігур у світі їжі та кіно — Стенлі Туччі.
Цього разу він не просто «шукає Італію». Він повертається до неї — як інсайдер, як людина абсолютно закохана в країну свого походження — а тому ще й як той, хто вже знає, що за найкращим песто варто їхати не в Геную, а в маленьке село в Абруццо, де старенький кухар досі не користується блендером.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
У серіалі Туччі подорожує п’ятьма регіонами — Тосканою, Ломбардією, Трентіно-Альто-Адідже, Абруццо та Лаціо. Він спілкується з людьми, які живуть у глибокому гастрономічному синхроні із землею — від рибалок, ремісників і шефів до ковбоїв. Так, ковбої в Італії є — і в них власна філософія щодо м’яса.
Ось що каже Стенлі в першому трейлері серіалу:
«Я Стенлі Туччі, і я вважаю, що найкращий спосіб зрозуміти, що робить країну та її людей унікальними, — через їх їжу. І ніде це не працює краще, ніж в Італії. Тут навіть форма пасти та соус, з яким її подають яскраво підкреслюють унікальні особливості, характер та історію кожного окремого регіону».
І ще, це не тревел-блоги з дронами і рожевими фламінго. Тут не буде надмірного пафосу і показовості заради показовості. Як не буде й суперечок про те, чи варто додавати вершки в карбонару — відповідь, до речі, категорична: ні. Але якщо ви читаєте PostEat, то ви і так про це знаєте.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Після гучного успіху «Stanley Tucci: Searching for Italy» (кілька «Еммі», шалений ажіотаж, критики в екстазі), «Tucci in Italy» обіцяє стати ще глибшим зануренням. Це вже не закоханий турист, а впевнений локал, який знає, як пахне справжній Pecorino на світанку.
«Це не просто їжа; це люди, історія та пристрасть, які роблять Італію такою особливою. Сподіваюся, ви приєднаєтеся до мене в цій новій пригоді. Я вірю, що здорове харчування надихає, і сподіваюся надихнути глядачів насолодитися красою та багатством італійської культури», — розказує Стенлі Туччі.
Трохи бекграунду — щоб не думали, що Туччі випадково став іконою їжі. Стенлі Туччі — американський актор і автор, відомий абсолютно різноманітними ролями — від загрозливих до витончених. Він знявся у понад 70 фільмах, численних телевізійних шоу та десятках театральних постановок. Його кар’єра тісно пов’язана з кулінарним світом, особливо після успіху серіалу «Stanley Tucci: Searching for Italy», який отримав кілька премій «Еммі».
Актор із номінацією на «Оскар», автор книг «The Tucci Cookbook» і «Taste: My Life Through Food». У нього вдома паста — це релігія, а не страва. А в 2021 році, коли світ сидів на карантині, він із келихом Negroni показав всім, як треба жити.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Tucci in Italy» вийде 18 травня 2025 року о 20:00 на National Geographic. А вже наступного дня буде доступний на Disney+ і Hulu.
Чому категорично радимо дивитись?
Бо гастрономія — не тільки їжа, а мова культури. Бо Стенлі — не просто ведучий, а голос, який інтелектуально артикулює суть регіональної кухні. І ще цей фільм — для тих, хто хоче знати, що за особливий соус подають в Лаціо, чим пахне тиша в Трентіно, і чому іноді сир смачніший за правду.
А ви як думаєте, в якому регіоні Італії найкраща кухня? І чому це не Рим?
Фото: взято з офіціного тейлера
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi