Новий заклад. Київ: гастрономічна історія Сходу в ресторані Eastman Restaurant на Великій Васильківській - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: гастрономічна історія Сходу в ресторані Eastman Restaurant на Великій Васильківській
16-10-2020 0 1649


Назва: Eastman Restaurant

Де: вул. Велика Васильківська, 85-87

Формат: ресторан східної кухні

Бюджет: ₴₴₴

В тестовому режимі відкрився новий ресторан східної кухні Eastman Restaurant, заклад знаходиться в центрі міста на вулиці Велика Васильківська. Це новий проєкт ресторанної мережі Дмитра Запорожця First Line Group, заклади якої працюють в Києві та Харкові («Итальянская редакция», «Итальянская редакция №2», «Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», Gorcafe 1654, «Наша дача»).

«Уявіть собі чоловіка, який так довго був у дорозі, що ім’я  його загубилось і залишилося лише Eastman. Його подорож почалася за 20 років, коли він вперше відкрив для себе Далекий та Близький Схід. Це історія про любов до культури, традицій і мінливостей життя. EASTMAN — створений вітрами експат, який курсує між Індією, Таїландом, Шрі-Ланкою, Марокко та Ізраїлем. У нього стійка засмага та вуса на східний манер. Місцевий шеф, вуличний ресторатор і торговець спеціями стали йому ліпшими друзями. Саме вони зробили Eastman таким, яким ми бачимо його зараз. Натхненний традиційною кухнею, Eastman зібрав все найцікавіше і створив свій особистий мікс Сходу», — розповідають редакції PostEat про концепцію закладу.

Eastman — це великий і галасливий ресторан у сучасному місті. Це місце зустрічі Сходу і Заходу, яке починає діалог через інтер’єр. В ресторані спроєктовано два рівні — на першому розташовані коктейльний бар та винна кімната, а на другому облаштували дитячу кімнату. На вході в ресторан гостей зустрічають скульптури Володимира Качмара. В інтер’єрі багато унікальних деталей, скульптур, стародавні Шрі-Ланкійські письмена, зібрані з країн Близького і Далекого Сходу. Колони ресторану оформлені іспанською керамічною плиткою, виробленою за старовинною технологією.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Увесь простір поділено на шість зон: бар з lounge-атмосферою і темним світлом; private room для відпочинку в колі друзів або ділових зустрічей з партнерами; дитяча зона, де можна зіграти в хованки чи відшукати справжній скарб; кондитерська з солодощами з усього світу; fresh bar з лассі, шейками, квасом і лимонадом; кухня.

Натхненний традиційною кухнею, Eastman зібрав все найцікавіше і створив свій особистий мікс Сходу — в кращих традиціях майстерності меню розробив бренд-шеф Вова Ташаєв. В кухні поєднані спеції з північних країн з фруктами і пікантними нотами з південних — це симбіоз індійської, китайської, тайської, шрі-ланкійської кухні та історії кохання до Близького і Далекого Сходу. «Це унікальний продукт для України з простою суттю і унікальною історією в кожній страві», — підкреслюють у закладі.

Меню починається з розділу «Повний Стіл», де пропонують страви, які варто розділити з компанією. Там ви знайдете класичний хумус та з грибами масала (120/175 грн), баба гануш з кедром та сумахом (120 грн), кокосовий чатні з домашнім кедром (115 грн), палак панір (195 грн) та самсу з м’ясом чи з креветками (105/255 грн). В розділі «Овочі» пропонують небиті огірки з грибами, водоростями, васабі та часником (185 грн), стиглу папаю з лаймом, спеціями чаат масала та кокосом (285 грн) та салат з манго, ягодами, зеленню та домашнім лаймовим йогуртом (215 грн). З супів — кокосовий суп Том Кха з курочкою, грибами і тайськими травами (255 грн), шрі-ланкійський крем-суп канде із зелені з подрібненим рисом, свіжим кокосом і тапіокою (125 грн) та шовковий рамен з біском з лобстера, креветками, тонкою локшиною, теплим яйцем і шпинатом (339 грн).

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В розділі «Усілякі пельмені» є дім сами з креветкою (175 грн), найвідоміші китайські парові пельмені xiao long bao з бульйоном всередині (175 грн), шу май з гребінцем і свіжим трюфелем (385 грн) та хрусткі смажені момо з грибами та шпинатом або з бараниною (175 грн). В розділі «Річка Море Океан» ви знайдете зелений карі з креветками, мушлями, кальмарами та овочами (425 грн), шашлик з сома у сумахі зі свіжою румалі-роті, зеленою тхіною та зеленню (375 грн) та пані пурі з тартаром з креветок з тамаріндовим соусом, манго, картоплею та зеленою цибулею (275 грн). Серед м’ясних страв є курочка малай тіка масала зі свіжою румалі-роті та зеленню (265 грн), сікх кебаб з ягняти та теляти (265 грн) та ніжка каченя у північно-тайському жовтому као-сой карі з домашньою локшиною (315 грн).

Родзинкою меню можна назвати перший в Києві наполеон-бар, де зібрано 10 варіацій цього десерту від класичних рецептів до веганських без цукру (карамельний – 165 грн, матча – 185 грн, чорничний – 165 грн, веган-кокос – 195 грн). Також найекзотичнішою зіркою меню можна вважати десерт мочі, в якому поєднали манго з дуріаном (цей плід експортують спеціально для закладу).

В коктейльній карті можна знайти 12 авторських позицій від шеф-бармена First Line Group Олександра Родіонова, які відображають багатогранний характер Азії. В кожному з чотирьох розділів представлено про три коктейлі: наприклад, в розділі East Asia ви знайдете коктейль «East Village» (200 грн) на Bourbon Wild Turkey з качиним жиром, який характеризують «якби качку по-пекінськи можна було пити».

«EASTMAN – це атмосфера легкості та сміху сходу, його галасу і нескінченного балагану, за яким ховається одвічна думка та глибока історія. Вся сіль — в еклектиці, і ніяк інакше. Це справжня історія людини, яка закохалася у Схід, пройнялася його історією та культурою, взяла усе найкраще і посадила у європейський ґрунт», — резюмують у закладі.

Фото: Eastman Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi