Окупанти вивезли з України 400 тисяч тонн зерна - PostEat

пошук

Окупанти вивезли з України 400 тисяч тонн зерна
04-05-2022 0 444


Російські загарбники з початку війни викрали з окупованих регіонів України сумарно 400 тисяч тонн зернових культур. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

За його словами, окупанти повторюють сценарій початку 20 століття, відбираючи та викрадаючи у людей продовольство. Українці на окупованих територіях можуть опинитися на межі голоду.

«На нині тимчасово окупованих територіях було близько 1 млн 300 тис. тонн зернових. Це не якісь стратегічні запаси, а те, що потрібно для забезпечення щоденної продовольчої безпеки, тобто харчування українців, які там живуть. А також посіву ярих культур. І ми маємо підтвердження фактів відбору зерна з кожної з нині окупованих областей – Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської», – підкреслив Тарас Висоцький.

Із кожного зазначеного регіону вже вивезено близько 100 тис. тонн зерна.

«Така поведінка насторожує. Адже аналогічна ситуація може бути і з новим врожаєм. У результаті може бути фізично недоступне продовольство для харчування українців на цих територіях, а це загроза голоду», – акцентує перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi