Паб в Лондоні дозволив оплачувати замовлення непотрібними побутовими приладами - PostEat

пошук

Паб в Лондоні дозволив оплачувати замовлення непотрібними побутовими приладами
20-10-2021 0 683


У пабі Trade-Inn за напої та їжу можна заплатити електронною технікою, в тому числі старими айфона. Кожен британець здатний купити вісім пінт пива, виходячи з 1,6 млрд тонн електронних відходів, які виробляє країна щорічно.

Акцію організували спільно з екологічною організацією Spring. Вона займається реалізацією плану з переробки зламаної і непотрібної техніки, її мета — скоротити кількість електронних відходів. Старі прилади та пристрої, за які відвідувачі куплять напої, відремонтують для подальшого використання, зламані розберуть і перероблять.

Як повідомляється в звіті уряду країни, громадяни часто викидають велику побутову техніку, але дрібніша продовжує «лежати в ящиках». Через це кожна сім’я в середньому має близько 20 приладів, які зламані і не використовуються.

“Залишити пристрій, яким не користуються, в ящику так само погано, як викинути його у відро для сміття. Замість того, щоб хтось інший його повторно використав, його виведено з обігу, через те, що замінюється чимось новим. Це катастрофічно впливає на навколишнє середовище”, — прокоментував акцію Джеймс Сіар, співзасновник Spring.

За підрахунками Spring, до 2024 року Велика Британія стане лідером серед європейських країн по виробництву електронних відходів. На той час кожна сім’я в країні почне виробляти в середньому 24,5 кг непотрібної побутової техніки в рік.

Фото: Euronews

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi