PN — перше нове шампанське в асортименті Bollinger за 12 років - PostEat

пошук

PN — перше нове шампанське в асортименті Bollinger за 12 років
14-09-2020 0 754


Дом шампанських вин Bollinger презентував перше нове вино з моменту запуску Bollinger Rosé у 2008 році. Це шампанське з сорту піно нуар врожаю 2015 року, який виріс на крейдяних ґрунтах біля селища Верзене.

Нове шампанське вироблене методом
Blanc de Noirs
(«біле з чорного»). Для кюве ігристого вина використали виноград сорту піно нуар з селища Верзене (звідси і назва — VZ15) з додаваннями винограду з інших визначних ділянок (Aÿ, Bouzy, Tauxières) та 20% вина з резерву Bollinger (réserves de magnum). Деякі з вин резерву провели 10 років на осаді і були використані для підсилення органолептики нового кюве.

Магістр погребу Bollinger Жиль Декот (Gilles Descôtes) зараз не виконує своїх обов’язків через стан здоров’я. Тому випуском релізу займались його замісник Денис Банер (Denis Bunner) та генеральний директор Bollinger Шарль-Арман де Белене (Charles-Armand de Belenet).

Нове шампанське PN задумане, як молодша і доступна версія рідкісного і дорогого шампанського Vieilles Vignes Françaises від Bollinger (вартість досягає $900). Очікується, що кожного року буде виходити нова версія шампанського PN, в якій будуть домінувати різні ділянки з сортом піно нуар. Так шампаністи розраховують розкрити потенціал сорту в ігристому вині класичного методу шампанізації.

Фото: Bollinger

Читайте також:

Ексцентричний чемпіон з фехтування стане обличчям дому шампанських вин «Мумм»

Для церемонії «Оскар» випустили шампанське з етикеткою епохи «Сухого закону»

Шампанське і перець: 6 шеф-кухарів Гонконгу поєднали вино з гострими стравами

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi