пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Не дивлячись на те, що брюссельська капуста містить багато калію, вітамінів та фолієвої кислоти у овоча не так багато шанувальників. Легендарний кухар Жак Пепін пропонує рецепт, який допоможе швидко та смачно приготувати корисний овоч.
В одному із своїх кулінарних шоу франко-американський шеф Жак Пепін (Jacques Pépin) демонструє техніку приготування брюссельської капусти. Особливість рецепту в тому, що кухар не варить овоч, а тонко нарізає і одразу готує його сирим, щоб зберегти смак.
Рецепт смаженої брюссельської капусти від Жака Пепіна:
• порізати чотири скибки бекону тонкими смужками та обсмажити на сковороді;
• підготувати 500 г брюссельської капусти, видалити зайве листя-«сорочку» та грубі гілки;
• нарізати капусту у кухонному комбайні, використовуючи лезо близько 4 мм;
• додати порізану капусту до підсмаженого бекону, додати сіль та перець;
• накрити сковороду кришкою та смажити кілька хвилин;
• під час обсмаження помішувати капусту для рівномірного приготування;
• якщо вологи у капусті не залишилось, а овоч ще не готовий, то додати води, накрити страву кришкою та готувати до готовності;
• перед подачею додати трохи оливкового масла.
Фото: unsplash.com
Читайте також:
У мережу виклали 100 рецептів від найкращих кухарів світу
Шеф-кухар Єлизавети II поділився рецептом її улюблених булочок
Омлет, яєчня та яйця кокот — прості, базові рецепти від шефа Олексія Юсупова
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi