Рецепт одеської ікри з баклажанів від Сави - PostEat

пошук

Рецепт одеської ікри з баклажанів від Сави
11-06-2021 0 924


Одеський ресторатор Сава Лібкін ділиться у своєму facebook одеськими правилами з приготування ікри з баклажанів. 

За його словами, ікра з баклажанів — це один із символів Одеси, це запах і смак одеського літа. 

В Одесі та в інших містах існує сотні варіантів приготування страви. 

“Тільки я можу згадати десяток, але впевнений, що кожна домогосподарка має свій рецепт. Справа в тому, що ця досить проста, здавалося б, страва містить багато нюансів. Баклажани смажити чи запікати? Якщо запікати, то у фользі чи без фольги? Чи варто смажити інші овочі? Чи варто додати часник і якщо додати, то трішки чи від душі?”, — розповідає Сава.

На 4 порції потрібно:

  • 3 баклажани вагою близько 700 г,
  • 1 великий помідор ′′ Мікадо «,
  • 2 середніх цибулини,
  • 2 ст. ложки соняшникової олії,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • 0,5 пучка зелені петрушки,
  • сіль до смаку.

“Звичайно, я розумію, що сезон баклажанової ікри настане трохи пізніше, коли і баклажани, і помідори дозріють, наллються соком під літнім сонцем. Але вже зараз якщо знаєте місця, на Привозі можна знайти правильні овочі, необхідні для приготування цієї страви”, — додає ресторатор.

Приготування:

  • Баклажани миємо, пробиваємо виделкою або ножем, щоб не почали ′ стріляти». Запікати в духовці на деко до готовності при 200°C. Як варіант, можна пекти перевертаючи з боку на сторону, і на чавунній пательні під кришкою. А в ідеалі — на грилі з вугіллям: тоді ікра буде “з димком».
  • Готові баклажани перекладаємо на дошку, і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб стік сік.
  • Помідор “Мікадо” підсмажуємо на грилі або в духовці на 200°C, і знімаємо з нього шкірку.
  • Цибулю загортаємо у фольгу і запікаємо на вуглинах 10 хвилин, або в духовці при температурі 200°C.
  • Охолоджуємо всіх овочів.
  • Баклажани, помідори та цибуля дуже дрібно ріжемо ножем. Видавлюємо зубчики часнику, додаємо до овочів і продовжуємо різати, створюючи правильну консистенцію: майже однорідний, але не схожу на мус. Оскільки ми робимо ікру, в ній повинні бути “ікринки”.
  • Готову ікру заправляємо дрібно нарізаною зеленню та соняшниковою олією. На самому останньому етапі сіль.
  • Якщо є можливість, дайте ікру декілька годин настоятися.
  • Перед подачею пробуємо сіль.

Фото: facebook Сави Лібкіна

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi