пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Ресторан L’Auberge du Pont de Collonges біля Ліона утримував три зірки «Мішлен» довше за будь-який ресторан світу. За кілька днів до публікації гіду «Мішлен» для Франції стало відомо, що заклад втратив третю зірку.
Інформація про відклик зірки з’явилась спочатку в соціальних мережах гастрокритиків, а згодом її підтвердив й представник «Мішлен».
News today that restaurant Paul Bocuse in Lyon has lost its 3rd star. Lots of outrage. Critic François Simon called Michelin’s move sadistic. I dined there recently & found it overly rich & overpriced. Worse even, the food was dull. Service was mediocre. Good for Michelin.👍
— Lesley Chesterman (@lesleychestrman) January 17, 2020
«Ресторан залишається один з найкращих, але вже не має трьох зірок. Шеф-кухар закладу вніс зміни на кухні після року вдосконалення. Тільки-то було завершено капітальний ремонт і ресторан відкриється 24 січня, за три дні до виходу гіду 2020 року», — пояснив у інтерв’ю міжнародний директор путівників «Мішлен» Гвендал Пулленек (Gwendal Poullennec).
Шеф-кухар Поль Бокюз почав роботу у ресторані L’Auberge du Pont de Collonges біля Ліона у 1956 році. Першу зірку заклад отримав у 1958 році, другу — через два роки. Третя зірка була присуджена ресторану 1965 році. Поль Бокюз пішов з життя у 2018 році.
Нагадаймо, що торішні відзнаки «Мішлен» також були для багатьох неочікуваними. Наприклад, зірку втратив ресторан Auberge de L’ill через 51 рік після нагородження. До двох зірок було понижено і «антимодний» заклад L’Astrance шеф-кухаря Паскаль Барбо (Pascal Barbot). Відклик зірку у ресторану La Maison de Bois закінчився судом шеф-кухаря закладу Марка Вейра з редакцією гіда.
Фото: bocuse.fr
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi