пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Одного разу двоє друзів вирішили зробити так, щоб їх традиції місцевої кухні сяяли за допомогою унікального ресторану та щорічного фестивалю.
Бледський замок, який розташований на зеленому острові посеред яскраво-блакитного озера, не потребує представлення. Проте мало хто з мандрівників знає, що всього за десять хвилин їзди від всесвітньо відомого замку, розташоване Радовлиця — одне з найсимпатичніших старих міст альпійської Словенії та відомий центр місцевої гастрономії. Шоколад та продукти бджільництва — це місцеві делікатеси цього чарівного середньовічного міста.
Vila Podvin — 1 зірка Michelin
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Mošnje 1A, Radovljica, 4240, Slovenia
Бюджет: 24 — 95 EUR (євро) – 765 — 3035 UAH
Кухня: сучасна кухня
Шеф: Uroš Štefelin завжди хотів бути шеф-кухарем. Він почав готувати разом з бабусею і просто любив запахи, які йшли з кухні. Потім він пішов до школи ресторанно-готельної справи, де чотирнадцять років тому подружився з Марселою.
Кухня шефа Уроша — справжня данина словенським кулінарним традиціям. Вихований у скромних, але щедрих побутових звичаях словенських фермерів, його страви роблять акцент на місцевих інгредієнтах з бездоганною сучасною технікою.
«Я хочу зберегти смак їжі, яку я їв у дитинстві. Але ці традиційні смаки сьогодні потрібно збалансувати. Я готую страви, які готувала моя бабуся, але я вважаю, що потрібно використовувати рідні інгредієнти, які надихають мене», — пояснює він.
Від місцевого морського окуня з Пірану, до словенського філе райдужної форелі, яловичого язика, яблучного пюре або квашеної капусти з грушами тепка (старовинна місцева груша) — страви шеф-кухаря Уроша знають, як зробити атмосферу дому, але з безсумнівною креативністю та сміливими поворотами в гастрономії.
«Наша країна з усіма її рідними інгредієнтами — справжній майданчик для шеф-кухарів», — каже кухар з посмішкою.
Хоча на Уроша найбільше впливають місцеві традиції, він любить надихатися своєю командою. «Ми багато говоримо. Ми думаємо з точки зору гостей».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Деталі: Навчаючись в одній школі ресторанно-готельної справи, Марсела Клофутар та Урош Штефелін вирішили об’єднати зусилля у чарівному готелі та ресторані Vila Podvin, який розташований на північ від села Мошне, поблизу Радовлиці. Колишні стайні були перетворені на ресторан у 1968 році. Тепер це кухня із зіркою Michelin, якою керує шеф-кухар Урош, тоді як Марсела займається організацією в маєтку.
«Я розум закладу, а Урош — серце», — розповідає Марсела.
Колись перлиною маєтку був замок Подвін, який датується 14 століттям і був власністю графів Подвінських; його останніми приватними власниками була французька аристократична родина Поліньяків. За часів югославського соціалістичного правління замок використовувався як готель і дипломатичне приміщення. Після того, як Словенія здобула незалежність у 1990 році, у цьому маєтку була написана Конституція Словенії. З моменту від’їзду останнього менеджера готелю, замок Подвін був порожній, і Марсела Клофутар мріє розширити свій бізнес на всі приміщення.
Енергійна, винахідлива Марсела завжди повна творчих ідей, коли мова заходить про гастрономію, події та місцеву громаду. Весь керамічний посуд, що використовується у ресторані Vila Podvin, виготовлений вручну членами Центру навчання, праці та догляду в Радовлиці (CUDV), в організації, яка допомагає людям з вадами розумового та фізичного розвитку бути активною частиною місцевої громади.
Марсела також проводить ярмарки декоративно-прикладного мистецтва у приміщенні вілли, а Vila Podvin є лідером щорічного фестивалю їжі Taste Radol’ca, що відзначає місцеву та сталу гастрономію. Фестиваль відбувається у листопаді.
Що радить Michelin: ця стара конюшня тепер є домом для елегантного ресторану. Тут ідеальна обстановка для романтичної вечері, або щоб відпочити в тіні саду, влітку. Місцева кухня, яку готує шеф-кухар Урош Штефелін, викликає спогади та емоції від неймовірного смаку страв. Їжа завжди приготована ідеально, при правильній температурі та з досконалою кількістю приправ.
Фото: сайт Vila Podvin
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi