Ресторан Vila Podvin — зірка Michelin в альпійському словенському місті Радовлиця - PostEat

пошук

Ресторан Vila Podvin — зірка Michelin в альпійському словенському місті Радовлиця
30-07-2021 0 688


Одного разу двоє друзів вирішили зробити так, щоб їх традиції місцевої кухні сяяли за допомогою унікального ресторану та щорічного фестивалю.

Бледський замок, який розташований на зеленому острові посеред яскраво-блакитного озера, не потребує представлення. Проте мало хто з мандрівників знає, що всього за десять хвилин їзди від всесвітньо відомого замку, розташоване Радовлиця — одне з найсимпатичніших старих міст альпійської Словенії та відомий центр місцевої гастрономії. Шоколад та продукти бджільництва — це місцеві делікатеси цього чарівного середньовічного міста.

Vila Podvin — 1 зірка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Mošnje 1A, Radovljica, 4240, Slovenia

Бюджет: 24 — 95 EUR (євро) – 765 — 3035 UAH

Кухня: сучасна кухня

Шеф: Uroš Štefelin завжди хотів бути шеф-кухарем. Він почав готувати разом з бабусею і просто любив запахи, які йшли з кухні. Потім він пішов до школи ресторанно-готельної справи, де чотирнадцять років тому подружився з Марселою.

Кухня шефа Уроша — справжня данина словенським кулінарним традиціям. Вихований у скромних, але щедрих побутових звичаях словенських фермерів, його страви роблять акцент на місцевих інгредієнтах з бездоганною сучасною технікою. 

«Я хочу зберегти смак їжі, яку я їв у дитинстві. Але ці традиційні смаки сьогодні потрібно збалансувати. Я готую страви, які готувала моя бабуся, але я вважаю, що потрібно використовувати рідні інгредієнти, які надихають мене», — пояснює він. 

Від місцевого морського окуня з Пірану, до словенського філе райдужної форелі, яловичого язика, яблучного пюре або квашеної капусти з грушами тепка (старовинна місцева груша) — страви шеф-кухаря Уроша знають, як зробити атмосферу дому, але з безсумнівною креативністю та сміливими поворотами в гастрономії. 

«Наша країна з усіма її рідними інгредієнтами — справжній майданчик для шеф-кухарів», — каже кухар з посмішкою.

Хоча на Уроша найбільше впливають місцеві традиції, він любить надихатися своєю командою. «Ми багато говоримо. Ми думаємо з точки зору гостей».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: Навчаючись в одній школі ресторанно-готельної справи, Марсела Клофутар та Урош Штефелін вирішили об’єднати зусилля у чарівному готелі та ресторані Vila Podvin, який розташований на північ від села Мошне, поблизу Радовлиці. Колишні стайні були перетворені на ресторан у 1968 році. Тепер це кухня із зіркою Michelin, якою керує шеф-кухар Урош, тоді як Марсела займається організацією в маєтку.

«Я розум закладу, а Урош — серце», — розповідає Марсела.

Колись перлиною маєтку був замок Подвін, який датується 14 століттям і був власністю графів Подвінських; його останніми приватними власниками була французька аристократична родина Поліньяків. За часів югославського соціалістичного правління замок використовувався як готель і дипломатичне приміщення. Після того, як Словенія здобула незалежність у 1990 році, у цьому маєтку була написана Конституція Словенії. З моменту від’їзду останнього менеджера готелю, замок Подвін був порожній, і Марсела Клофутар мріє розширити свій бізнес на всі приміщення.

Енергійна, винахідлива Марсела завжди повна творчих ідей, коли мова заходить про гастрономію, події та місцеву громаду. Весь керамічний посуд, що використовується у ресторані Vila Podvin, виготовлений вручну членами Центру навчання, праці та догляду в Радовлиці (CUDV), в організації, яка допомагає людям з вадами розумового та фізичного розвитку бути активною частиною місцевої громади. 

Марсела також проводить ярмарки декоративно-прикладного мистецтва у приміщенні вілли, а Vila Podvin є лідером щорічного фестивалю їжі Taste Radol’ca, що відзначає місцеву та сталу гастрономію. Фестиваль відбувається у листопаді.

Що радить Michelin: ця стара конюшня тепер є домом для елегантного ресторану. Тут ідеальна обстановка для романтичної вечері, або щоб відпочити в тіні саду, влітку. Місцева кухня, яку готує шеф-кухар Урош Штефелін, викликає спогади та емоції від неймовірного смаку страв. Їжа завжди приготована ідеально, при правильній температурі та з досконалою кількістю приправ.

Фото: сайт Vila Podvin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi