Риба та оливкова олія: медики розповіли про дієту, яка знизить ризик серцево-судинних захворювань - PostEat

пошук

Риба та оливкова олія: медики розповіли про дієту, яка знизить ризик серцево-судинних захворювань
17-09-2020 0 581


Згідно з результатами дослідження американських кардіологів пескетаріансько-середземноморська дієта та інтервальне голодування покращують здоров’я серцево-судинної системи.

Група дослідників Інституту серця Святого Луки, США (Saint Luke’s Mid America Heart Institute) з’ясували, що тип харчування у якому переважають горіхи, злаки, оливкова олія першого віджиму, риба й морепродукти суттєво знижують ризик серцево-судинних захворювань.

«Хоча люди і всеїдні та можуть харчуватись багатьма продуктами, ідеальна дієта для здоров’я й досі лишається дилемою для багатьох. Рослинна дієта знижує ризик серцево-судинних захворювать, але дотримуватись вегетаріанства важко. Такий тип харчування може привести до серйозного дефіциту поживних речовин. З іншої сторони, люди у сучасних західних культурах їдять багато м’яса. Часто це м’ясо тварин, яких виростили у жорстоких умовах. Ми пропонуємо пескетаріансько-середземноморську дієту, як розв’язання цієї дилеми», — сказав керівник дослідження, доктор медичних наук, кардіолог Джеймс Х.О’Кіф (James H. O’Keefe).

Також науковець додав, що серед експертів й досі немає консенсусу щодо ролі яєць та молочних продуктів у серцево-судинних захворюваннях. Втім дослідники вважають припустимим вживання нежирного йогурту, сиру та яєць, як заміну червоного м’яса. Вершкове масло та тверді сири не рекомендовані через високу концентрацію в них насичених жирів та солі.


Фото: Unsplash / Wikipedia

Читайте також:

Корисні сніданки в закладах Києва: де почати день з каші

Вчені з Гарварда назвали найкорисніший продукт для серця

Англійський сніданок вимирає: міленіали вважають його шкідливим для здоров’я

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi