пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Згідно з результатами дослідження американських кардіологів пескетаріансько-середземноморська дієта та інтервальне голодування покращують здоров’я серцево-судинної системи.
Група дослідників Інституту серця Святого Луки, США (Saint Luke’s Mid America Heart Institute) з’ясували, що тип харчування у якому переважають горіхи, злаки, оливкова олія першого віджиму, риба й морепродукти суттєво знижують ризик серцево-судинних захворювань.
«Хоча люди і всеїдні та можуть харчуватись багатьма продуктами, ідеальна дієта для здоров’я й досі лишається дилемою для багатьох. Рослинна дієта знижує ризик серцево-судинних захворювать, але дотримуватись вегетаріанства важко. Такий тип харчування може привести до серйозного дефіциту поживних речовин. З іншої сторони, люди у сучасних західних культурах їдять багато м’яса. Часто це м’ясо тварин, яких виростили у жорстоких умовах. Ми пропонуємо пескетаріансько-середземноморську дієту, як розв’язання цієї дилеми», — сказав керівник дослідження, доктор медичних наук, кардіолог Джеймс Х.О’Кіф (James H. O’Keefe).
Також науковець додав, що серед експертів й досі немає консенсусу щодо ролі яєць та молочних продуктів у серцево-судинних захворюваннях. Втім дослідники вважають припустимим вживання нежирного йогурту, сиру та яєць, як заміну червоного м’яса. Вершкове масло та тверді сири не рекомендовані через високу концентрацію в них насичених жирів та солі.
Pesco-Mediterranean Diet, Intermittent Fasting May Lower Heart Disease Risk: https://t.co/9cMnd4KmCC pic.twitter.com/xNa7p1gME4
— ACC Media Center (@ACCmediacenter) September 14, 2020
Фото: Unsplash / Wikipedia
Читайте також:
Корисні сніданки в закладах Києва: де почати день з каші
Вчені з Гарварда назвали найкорисніший продукт для серця
Англійський сніданок вимирає: міленіали вважають його шкідливим для здоров’я
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi