Росія вивозить вкрадене українське зерно до Криму — BBC - PostEat

пошук

Росія вивозить вкрадене українське зерно до Криму — BBC
28-06-2022 0 385


За даними GPS-трекерів на викрадених українських вантажівках із зерном, російські окупанти вивозять вкрадене українське зерно до Криму. Про це йдеться у розслідуванні ВВС.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Один із українських фермерів, які погодилися говорити з журналістами, розповів, що російські війська зараз займають 80% із десятків тисяч гектарів, які він обробляє. Також вони крадуть зерно у промислових масштабах.

За словами фермера, на двох викрадених зерновозах цього фермера було встановлено GPS-трекери. За їх даними, росіяни відправили машини до Криму — до елеватора у селищі Жовтневе. На червневих супутникових знімках біля зерносховища видно кілька вантажівок. Потім машини через Керченський міст були відправлені до Ростова-на-Дону.

Іншими свідченнями розкрадання українського зерна є фото з супутників, на яких зображено багатокілометрові черги з вантажівок на в’їзді до Криму з Херсонської області, а також навантаження зерна на судна у Севастополі.

Крім того, на вивіз викраденого з України зерна може вказувати і відключення деякими суховантажами трекерів під час руху у Чорному морі. Зокрема, трекера відключено на суховантажі “Матрос Позинич”, який возить зерно до Сирії.

Фото: ВВС

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi