пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
У майстерні Meetty кажуть, що натхнення для шоколаду знайшли у рядках вірша Максима Рильського про щастя, — «Троянди й виноград, красиве і корисне».
Нагорода присуджена в межах конкурсу Academy of Chocolate Awards 2020. «Срібло» у номінації Dark Bean to Bar Flavoured отримав темний шоколад з трояндою та виноградом від родинної майстерні шоколаду Meetty.
Також на конкурсі «бронзою» були відзначені темний шоколад з сиром та темний шоколад с чебрецем та вишнею.
Родинна майстерня Meetty створена у Кременчуці братами Олексієм та Дмитром Колчановими. Автор шоколаду, який отримав відзнаку — Дмитро.
«Це шоколад bean-to-bar. Ми повністю все робимо у своїй майстерні: обсмаження, меланжування в кам’яних мелагжерах, темперування шоколаду та виливання плиток. Використовуємо сорт бобів — Кріолло. Часто з Перу і органічний. Ми єдині виробники bean-to-bar в Україні з сертифікатом органічного виробника. Хіба що самі не вирощуємо какао-боби!», — розповідають у майстерні.
Ідея створення шоколаду виникла, коли власники шукали особливе українське поєднання смаків. «Це наша перша відзнака і одразу така висока. Радію, що старання нашої родини відмічені так високо. Особливо тішить, що це нагорода перша для українського шоколаду», — сказав у коментарі PostEat Олексій Колчанов.
Фото: Meetty
Читайте також:
У Швейцарії почали «друкувати» шоколадні цукерки на 3D-принтері
Екологічно чистий шоколад Fortnum & Mason доправляють у магазин на безвідходному вітрильнику
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi