Став відомий улюблений коктейль королеви Єлизавети II - PostEat

пошук

Став відомий улюблений коктейль королеви Єлизавети II
19-11-2021 0 822


Королева Єлизавета II любитель міцних спиртних напоїв. Причому цю пристрасть вона успадкувала від своєї матері, Єлизавети Боуз-Лайон, яка дожила до 101 року і ніколи не відмовляла собі в порції міцного алкоголю. Про це пише Daily Mail.

Фірмовий королівський коктейль готують при дворі вже багато десятиліть. І рецепт його не змінюється. Якщо хочете скуштувати, варто змішати одну частину джину Gordon’s, дві частини «Дюбонне» (аперитив на основі червоного вина, приправлений травами, головним чином корою хінного дерева), лід, і прикрасити скибочкою лимона. Причому для королеви всі кісточки з лимона обережно видаляються. Тоні Блер якось змішав коктейль у шейкері, бувши в гостях у королеви в Балморалі, за що отримав сувору відповідь.

Зараз лікарі порекомендували королеві обмежити себе у вживанні спиртних напоїв, але раніше вона щодня перед обідом випивала два келихи коктейлю з «Дюбонне».

І нарешті виробники «Дюбонне» отримали спеціальний Королівський ордер, який дозволяє прикрашати пляшку етикеткою з написом «By Appointment to HM The Queen», що означає «Постачальник королівського двору». Для порівняння, джин Gordon’s такий ордер отримав ще 1925 року.

Фото: Britannica, скриншот

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi