Тестування працівників закладів у Києві на коронавірус: рекомендація, а не вимога - PostEat

пошук

Тестування працівників закладів у Києві на коронавірус: рекомендація, а не вимога
24-06-2020 0 887


22 червня мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-конференції заявив, що заклади повинні організувати тестування працівників на Covid-19. Того ж дня на засіданні штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації тестуванню працівників надали статус рекомндації, а не вимоги.

Про це сказано у Протоколі засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації «Про заходи з ліквідації наслідків регіонального рівня, яка відноситься до категорії «Медико-біологічні НС» КОД 20713 «Надзвичайна ситуація, пов’язана з епідемічним спалахом небезпечних інфекційних хвороб» гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2» №45 від 22.06.2020 року (надалі – «Протокол №45»).

У пункті 4 Протоколу №45 зазначено:

«Рекомендувати суб’єктам господарювання систематично здійснювати тестування працівників (персоналу) методом імуноферентного аналізу з метою вчасного виявлення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та унеможливлення місцевої передачі даного захворювання».

Під час онлайн-брифінгу 22 червня мер міста Віталій Кличко заявив, що заклади громадського харчування мають щомісяця тестувати працівників на Covid-19.

«Штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив рішення про те, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають в організмі антитіла до вірусу. Такі тести потрібно робити щомісяця . Оскільки йдеться про людей, які працюють у компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом», — сказав міський голова.

Фото: Rawpixel

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi