пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
«В України відібрали багато чого, але борщ не відберуть», — цитує американське видання кулінарного експерта Євгена Клопотенко.
4 листопада видання The New York Times опублікувало статтю під назвою «Новий фронт в українсько-російському конфлікті — борщовий» (A New Front Opens in the Russia-Ukraine Conflict: Borscht).
Автори матеріалу Марія Варенікова та Ендрю Е. Крамер (Andrew E. Kramer) висвітлюють суть суперечки щодо по походження борщу та пов’язують її зі збройною агресією РФ у відношенні України.
Журналісти роблять висновок, що спір про борщ підкреслює глибокі розбіжності між Україною та Росією, — «Українців хвилює не тільки військова інтервенція РФ, а й спроби Москви присвоїти культурні надбання східнослов’янського світу».
Аргументуючи українське походження борщу, автори аналізують кулінарні книги XX ст, звертаються за коментарем до історикині російської гастрономії Ольги Сюткіної та спілкуються з українською селянкою 76-річною Ольгою Хабро з міста Борщів.
Ініціатива кулінарного експерта Євгена Клопотенко з надання борщу статусу нематеріальної культурної спадщини України наводиться, як приклад боротьби України за свою правоту у гастрономічній суперечці з РФ.
Фото: Rawpixel
Читайте також:
The Washington Post написав про боротьбу України за борщ
«Криму їм мало»: боротьба за український борщ вийшла на міжнародний рівень
Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi