Новий фронт: The New York Times написав про конфлікт України та РФ через борщ - PostEat

пошук

Новий фронт: The New York Times написав про конфлікт України та РФ через борщ
05-11-2020 0 1458


«В України відібрали багато чого, але борщ не відберуть», — цитує американське видання кулінарного експерта Євгена Клопотенко.

4 листопада видання The New York Times опублікувало статтю під назвою «Новий фронт в українсько-російському конфлікті — борщовий» (A New Front Opens in the Russia-Ukraine Conflict: Borscht).

Автори матеріалу Марія Варенікова та Ендрю Е. Крамер (Andrew E. Kramer) висвітлюють суть суперечки щодо по походження борщу та пов’язують її зі збройною агресією РФ у відношенні України.

Журналісти роблять висновок, що спір про борщ підкреслює глибокі розбіжності між Україною та Росією, — «Українців хвилює не тільки військова інтервенція РФ, а й спроби Москви присвоїти культурні надбання східнослов’янського світу».

Аргументуючи українське походження борщу, автори аналізують кулінарні книги XX ст, звертаються за коментарем до історикині російської гастрономії Ольги Сюткіної та спілкуються з українською селянкою 76-річною Ольгою Хабро з міста Борщів.

Ініціатива кулінарного експерта Євгена Клопотенко з надання борщу статусу нематеріальної культурної спадщини України наводиться, як приклад боротьби України за свою правоту у гастрономічній суперечці з РФ.

Фото: Rawpixel

Читайте також:

The Washington Post написав про боротьбу України за борщ

«Криму їм мало»: боротьба за український борщ вийшла на міжнародний рівень

Культура приготування борщу отримає статус нематеріальної культурної спадщини України

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi